2024. 09. 23. Hétfő Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Újabb izraeli csapás a Hamász ellen, a palesztinok fegyverzetfejlesztésért felelős tagját is megölték

Az izraeli légierő csapásokat mért a Hamász iszlamista terrorszervezetre a Gázai övezetben - közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szombaton.

  • Újabb izraeli csapás a Hamász ellen, a palesztinok fegyverzetfejlesztésért felelős tagját is megölték

A célpontok között egyebek között hadműveleti parancsnokságok és rakétaindító állomások voltak, továbbá sikerült megsemmisíteni többszintes épületekben elhelyezett megfigyelőállásokat és mesterlövészfészkeket - tudatták.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szombaton bejelentette, hogy

megölte a Hamász fegyverzetfejlesztésért felelős tagját. Mahmúd Szábih mérnökként egy olyan egységet vezetett, amely fegyvereket, köztük katonai drónokat fejlesztett a Hamász számára.

Az általa vezetett egység a Közel-Keleten más terrorista csoportokkal is kapcsolatot tartott fenn - áll az IDF közleményében.

Eközben a Jediót Ahronót című újság hírportálja arról jelentett magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva, hogy két, korábban túszul ejtett amerikai állampolgár pénteki szabadon engedése ellenére sem tett le Izrael arról a tervéről, hogy szárazföldi hadműveletet indítson a Hamász ellen.

A tisztviselők ezzel reagáltak a Times of Israel című lapnak arra az értesülésére, hogy

az Egyesült Államok és több európai kormány megpróbálja rávenni Izraelt, hogy késleltesse a Gázai övezetben tervezett szárazföldi hadművelet elindítását, abban bízva, hogy a további tárgyalások újabb túszok szabadon bocsátását eredményezhetik.

A Times of Israel szerint olyan európai országokról van szó, amelyek állampolgárait a Gázai övezetben tartják túszként. Ezek a kormányok nagyon valószínűnek tartják egy szárazföldi hadművelet elindítását, de megpróbálják elérni annak elhalasztását, hogy kiderüljön, sikerül-e diplomáciai erőfeszítésekkel elérni a túszok szabadon bocsátását - írta a lap.

Nyitókép: Francisco Seco/AP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többször behatolt egy orosz katonai repülőgép Japán légterébe

Többször behatolt egy orosz katonai repülőgép Japán légterébe

Japán diplomáciai úton határozott tiltakozását fejezte ki Oroszországnak, amiért egy orosz katonai repülőgép három ízben is megsértette a légterét hétfőn - jelentette be sajtótájékoztatóján a japán védelmi miniszter. Tokió szerint 2019 óta először fordult elő ilyen incidens.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!