2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Külföld

Újabb intenzív rakétatámadást indított a Hamász

Askelón városában megszólaltak a riadószirénák. Még mindig kerülnek elő holttestek a szombati terrortámadás után. Sajtóhírek szerint az akcióban elhunytak száma elérheti a 2000 főt. Közben harminc elrejtőzött embert szabadított ki egy izraeli kommandó egy kibucban. Azonban egy másik hírforrás arról is beszámolt, hogy a visszafoglalt településen negyven csecsemő holttestére bukkantak az izraeli csapatok.

  • Újabb intenzív rakétatámadást indított a Hamász

Rakétaeső zúdult Askelón városára.A Hamász fegyveresei ismét támadtak. Ezúttal Izrael déli és középső részét lőtték a Gázai övezetből. Libanonból pedig az északi határvidéket lőtték.

Nem maradt el a válasz. Az izraeli hadsereg harckocsikból lőtte a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyvereseinek két megfigyelőállását.

Még mindig kerülnek elő a holttestek a szombati terrortámadás után. Sajtóhírek szerint akcióban elhunytak száma elérheti a 2000 főt.

Izrael ellenőrzése alá vonta a Gázai övezet határát, az elmúlt 24 órában már nem szivárogtak be fegyveresek Izrael területére - jelentette az izraeli védelmi minisztérium.

Joav Gallant hangsúlyozta:

totális támadás következik a Gázai övezet ellen, az izraeli hadsereg nem fogja magát vissza majd semmiben.

A tárca szóvivője közölte: a hadsereg elaknásítja azokat a területeket, ahol a palesztin területet Izraeltől elválasztó biztonsági kerítést áttörték. Hozzátette, nincsenek arra utaló jelek, hogy a határ alatt alagutak húzódnának, melyeken keresztül szélsőségesek juthatnának be az országba. Közben Benjamin Netanjahu azt mondta: nemzedékek fognak emlékezni Izrael Hamász elleni válaszlépéseire. Beszédében pedig az Iszlám Államhoz hasonlította a Hamászt.

Egész éjjel folytak a légitámadások Gázában, az eget lángok festették narancsszínre. A Gázai övezet "totális blokád alatt áll". Ez azt jelenti, hogy Izrael sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!