2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Újabb hollywoodi színészt vádolnak szexuális zaklatással

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 09:20, frissítve: péntek 12:11

Az Oscar-díjas Dustin Hoffman az állítások szerint egy több mint harminc évvel ezelőtti forgatás egyik gyakornokát zaklatta többször. A zaklatási botránysorozat elérte a brit parlamentet is, a védelmi miniszter egy tizenöt évvel ezelőtti ügy miatt lemondott.

A hollywoodi zaklatási botránysorozat újabb Oscar-díjas színészlegendát ért el. Ezúttal Dustin Hoffmanről derült ki, hogy egy több mint harminc évvel ezelőtti forgatáson fizikailag és verbálisan is zaklatott egy tizenhét éves gyakornoklányt. A nő akkori naplóbejegyzésével és testvérének írt feljegyzéseivel bizonyítja a történteket. A nyolcvanéves színész közleményben bocsánatot kért, és hozzátette: a szóban forgó tettei nem tükrözik valós személyiségét.

Közben Kevin Spacey-t is újabb férfiak vádolták meg zaklatással, amire válaszul a Kártyavár című sorozat sztárja bejelentette, hogy kezelésnek veti alá magát.

A brit védelmi miniszter szerdán jelentette be lemondását, miután a hét elején egy újság azt írta: a politikus tizenöt évvel ezelőtt megfogta egy rádiós újságíró nő térdét. Sir Michael Fallon egy a BBC-nek adott interjújában azt mondta: példát kell mutatnia annak ellenére, hogy még az eset idején bocsánatot kért az érintett hölgytől.

„Esetenként megtörtént a múltban, hogy úgy viselkedtem, ahogy nem elfogadható a fegyveres erőknél. Nem hiszem, hogy helyes lenne, ha továbbra is vezetném a védelmi tárcát úgy, hogy a legmagasabb szintű feltételeket várom el azoktól, akik nálunk szolgálnak, miközben én nem felelek meg ezeknek” – mondta Michael Fallon. Az ügyben megkeresték az érintett újságírót is, aki lezártnak tekintette az ügyet, és nem is ő hozta nyilvánosságra a történteket.

Theresa May kormányfő elfogadta a miniszter lemondását. A miniszterelnök hangsúlyozta: minden, a brit törvényhozás tagjaival kapcsolatos zaklatási ügyet ki kell vizsgálni, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a négy kormányfőt is miniszterként szolgáló Fallon lemondása miatt.

Eközben Brett Ratner filmrendező egy másik megoldást választott: ő jó hírének megsértése miatt beperli azt a színésznőt, aki azt állította, hogy 12 éve megerőszakolta őt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!