2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Újabb halálos összecsapás a Szentföldön

Három palesztint, köztük egy tizenévest öltek meg izraeli katonák a Gázai övezet határánál tartott erőszakos tüntetések oszlatásakor pénteken - közölte a gázai igazságügyi minisztérium.

  • Újabb halálos összecsapás a Szentföldön

Az összetűzésekkor negyvenhét ember sebesült lőfegyver által. Köztük van két palesztin újságíró és a mentőszolgálat négy alkalmazottja, aki azért érkezett a helyszínre, hogy ellássa a sebesülteket. Többtucatnyian könnygázmérgezést szenvedtek.

A tárca szerint az izraeli katonák többször is tüzet nyitottak a tüntetőkre, és könnygázgránátokat vetettek be ellenük.

Az igazságügyi tárca korábbi közlése szerint halálos találat ért a nyakán egy 16 éves palesztin fiút: Mohamed Jahjúhnak izraeli mesterlövészek oltották ki az életét. Később két palesztin kórházban halt bele sebesüléseibe.

A gázaiak március vége óta tüntetnek az övezet izraeli blokádja ellen, és azt is követelik, hogy visszatérhessenek azokra a területekre, ahonnan felmenőiknek el kellett menekülniük a zsidó állam 1948-as megalakulásakor. A legnagyobb tiltakozások rendszerint pénteken vannak, mivel a muszlim országokban a péntek munkaszüneti nap.

Az izraeli hadsereg közölte: mintegy nyolcezer palesztin gyűlt össze a határkerítésnél, többségük biztonságos távolságot tartott, de többen - a korábbi tiltakozásokhoz hasonlóan - gumiabroncsokat égettek és robbanószerkezeteket kíséreltek meg átdobni izraeli területre. A biztonsági erők közölték: a katonák tömegoszlató módszerekkel, a megszokott eljárásoknak megfelelően léptek fel a palesztin tömeg ellen.

Palesztin egészségügyi tisztviselők összesítése szerint március óta több mint kétszázhúsz tüntető vesztette életét és több ezren sebesültek meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!