2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Újabb egyetemi támadás Amerikában

2015. október 9., péntek 15:56, frissítve: péntek 19:55

Újabb lövöldözés volt egy amerikai egyetemen. Az Arizona állambeli intézményben az első hírek szerint egy ember meghalt, három megsebesült, az elkövetőt őrizetbe vették a rendőrök. Azt egyelőre nem tudni, mi volt az indíték. Az egyetemre húszezren járnak. Múlt héten Oregon államban lövöldözött egy diák, kilenc csoporttársát lelőtte, majd öngyilkos lett.

Az észak-arizonai Flagstaffben, a helyi egyetem campusában egy 18 éves diák kezdett lövöldözni, miután két társaság összeverekedett.

„Az egyik diákunk, Steven Jones, aki 18 éves, elővett egy lőfegyvert és lelőtt négy másik tanulót. Egyikük életét vesztette, három másikat pedig a flagstaffi kórházban ápolnak” – mondta el G. T. Fowler rendőrfőnök.

Az elkövetőt elfogták, az egyetem elnöke szerint az intézmény most már biztonságos.

„A tanítás a rend szerint zajlik. Érzékenyek vagyunk a tragédia miatt, és megkértük a tanárokat is, hogy legyenek figyelemmel a diákok és családjaik igényeire. Ez nem lesz egy normális nap az egyetemen. Nehéz a szívünk” – mondta el Rita Cheng, az egyetem elnöke.

Az észak-arizonai egyetemnek húszezer diákja van, maga az iskola pedig fegyvermentes övezet az egyetemi vezetés szerint.

A flagstaffi lövöldözés néhány nappal azután történt, hogy az Oregon állambeli Roseburgben egy közösségi főiskolán kilenc emberrel végzett egy mentális problémákkal küzdő diák, aki végül saját életét is kioltotta. A fegyverhasználat korlátozásáért küzdő amerikai elnök pénteken utazott Oregonba, hogy személyesen is találkozzon az áldozatok szüleivel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!