2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Újabb afroamerikaival végeztek a rendőrök

2016. szeptember 21., szerda 11:37, frissítve: szerda 12:04

Újabb színesbőrű embert lőtt le a rendőrség az Egyesült Államokban. Ezúttal az észak-karolinai Charlotte városában, egy társasház parkolójában. A rendőrök szerint a férfi egy fegyvert próbált meg kivenni parkoló autójából, amikor meglátta az egyenruhásokat. A lövöldözés után a társasházhoz vezető utat tüntetők állták el. A helyi rendőrség belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, a lövést leadó rendőrt pedig átmenetileg felfüggesztették.

Ismét egy színes bőrű férfit lőtt le a rendőrség, ezúttal az észak-karolinai Charlotte-ban. A rendőrök éppen egy társasházba mentek, hogy egy gyanúsítottat előállítsanak, amikor a parkolóban egy férfi fegyverrel a kezében szállt ki a kocsijából.

„Ahogy megközelítették, látták, hogy fegyver van a kezében, amit a helyszínen meg is találtunk. Az ember fenyegette a rendőröket. Legalább egy rendőr tüzet nyitott a célpontra, le is lőtte, a férfi elhalálozott a Carolina Gyógyászati Központban. Mint ahogy mindig, most is a belső ellenőrzés és a bűnügyi nyomozó hivatal párhuzamos vizsgálatot folytat. A bűnügyi nyomozás arra vonatkozik, hogy törvényesen jártunk-e el, a belső pedig, hogy nem sértettünk-e meg semmilyen előírást” – mondta Kerr Putney rendőrfőnök.

Az intézkedő rendőrök beszámolójából kiderült, hogy a 43 éves Keith Lamont Scott nem volt azonos a körözött bűnözővel. Az agyonlőtt férfi családja szerint a rendőrök nem úgy adták elő az esetet, ahogyan valójában történt, mert a férfinál nem fegyver, hanem könyv volt, és éppen az iskolából hazatérő fiát várta. A lövöldözés után a lelőtt férfi rokonai rátámadtak a rendőrökre. A helyszínre a hír hallatán többen is érkeztek és spontán tüntetésbe kezdtek.

„New Jersey-ben, New Yorkban egy terrorista volt, akit élve fogtak el. Azt mondták, ki akarják hallgatni. Azért, mert ki akarják hallgatni, azért az élete többet ér, mint a feketéink élete országszerte? Ennek semmi értelme” – jelentette ki egy tüntető.

Többen üvegekkel dobálták a rendőröket, akik füstbombákkal és könnygázzal válaszoltak. A charlotte-i rendőrség közlése szerint tucatnyi egyenruhás sérült meg az összetűzésekben, egyiküket kővel arcon dobták. A rendőrség nyilvánosságra hozta: nemcsak az áldozat, hanem az őt agyonlövő rendőr is afroamerikai. A rendőrt a vizsgálat idejére felfüggesztették.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!