2024. 07. 01. Hétfő Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Marine Le Pen pártja nagy fölénnyel nyerte az első kört

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés nyerte a francia parlamenti választások első fordulóját a még nem hivatalos részeredmények alapján. Marine Le Pen pártja nagy fölénnyel nyerte az első kört
Vörös szintre emelték a biztonsági készültséget Szerbiában

Vörös szintre emelték a biztonsági készültséget Szerbiában

Két szélsőséges iszlamista csoporthoz tartozó férfit vettek őrizetbe a tegnapi belgrádi iszlamista terrortámadás ügyében. 2024. június 30.
Nem mindennapi halálos baleset történt Franciaországban

Nem mindennapi halálos baleset történt Franciaországban

Kisrepülőgép zuhant le egy francia autópályára vasárnap, a fedélzeten lévő két utas és a pilóta életét vesztette - közölte a francia rendőrség. 2024. június 30.
Matteo Salvini már be is jelentette pártja csatlakozási szándékát + videó

Matteo Salvini már be is jelentette pártja csatlakozási szándékát + videó

Azonnal bejelentette a Bécsben körvonalazott új jobboldali pártcsoporthoz való csatlakozási szándékát Matteo Salvini. 2024. június 30.
Sikerült eloltani az Athén határában pusztító erdőtüzet

Sikerült eloltani az Athén határában pusztító erdőtüzet

Vasárnapra sikerült eloltani az Athén határában pusztító erdőtüzet, mindazonáltal Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kemény nyárra figyelmeztetett a természeti csapások tekintetében. 2024. június 30.
Folyamatosan erősödő hurrikán közelít a karibi térség felé

Folyamatosan erősödő hurrikán közelít a karibi térség felé

Az Egyesült Államok Miamiban működő nemzeti hurrikánközpontjának (NHC) előrejelezése szerint halálos veszélyt jelentő erősségen érheti el a Karib-tenger térségét a közelgő Beryl hurrikán, ezért az érintett szigetek hatóságai figyelmeztetést adtak ki. 2024. június 30.
Kétszáz méterre volt a szabadság, az ukrán határőrség állta útjukat

Kétszáz méterre volt a szabadság, az ukrán határőrség állta útjukat

Tizenhét férfi illegális kiutazását akadályozta meg az ukrán határőrség a magyar határon - közölték vasárnap a kijevi hatóságok. 2024. június 30.
Macron óriási presztízsveszteséget szenvedhet + videó

Macron óriási presztízsveszteséget szenvedhet + videó

Magas részvétel mellett zajlanak az előrehozott parlamenti választások első fordulója Franciaországban. A Híradóban kapcsoltuk Csepeli Rékát, az NKE Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet munkatársát. 2024. június 30.
Rendőröket bántalmaztak súlyosan az AfD-ellenes tüntetők

Rendőröket bántalmaztak súlyosan az AfD-ellenes tüntetők

Súlyos incidens árnyékolta be az Alternatíva Németországért (AfD) kongresszusát a németországi Essenben a Magyar Nemzet beszámolója szerint. 2024. június 30.
Robert Fico maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett

Robert Fico maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett

Az ellene elkövetett merényletkísérlet miatt maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett Robert Fico szlovák kormányfő – mondta Robert Kaliňák szlovák miniszterelnök-helyettes az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában az Új Szó szlovákiai magyar híroldal beszámolója szerint.  2024. június 30.

Rettenetes buszbaleset történt, gyerekek is az áldozatok között

Legalább hét ember meghalt, további 14 pedig megsérült a pakisztáni Karacsi egyik külvárosában vasárnap, miután egy autóbusz az útpályáról lesodródva egy útszéli kőre hajtott, majd irányt változtatva felborult - jelentette be a helyszínre érkezett mentőcsapat egyik tisztségviselője. 2024. június 30.

Kiskorút erőszakolt meg egy férfi Spanyolországban, mégsem kell börtönbe mennie + videó

Botrányos ítéletet hozott az egyik bíróság Murcia régióban. Egy ecuadori férfi a bíró előtt elismerte, hogy megerőszakolt egy 17 éves lányt, de ennek ellenére végül nem kell letöltenie a korábban kiszabott börtönbüntetését. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította. 2024. június 30.

Macron gyakorlatilag 19-re húzott lapot + videó

Javában tart a nemzetgyűlési választások első fordulója Franciaországban. A kétfordulós parlamenti választás nagy esélyese a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés. Tudósítónk, Zöldhegyi Katalin a franciaországi Amiens-ből küldött összefoglalót. 2024. június 30.

Támogatják Magyarország EU elnökségét és az abban szereplő terveket az olasz jobboldali pártok + videó

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerint Európán belül mind partnerek vagyunk, az ellenségek a határokon kívül vannak. 2024. június 30.

Valóban egy nagyon erős és különleges jobboldali formáció jöhet létre + videó

Új európai pártszövetséget jelentett be Orbán Viktor Bécsben vasárnap délelőtt. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, ez az a nap, amikor megváltozik az európai politika és egy új korszak kezdődik. A témában kapcsoltuk Kottász Zoltánt, a European Conservatív újságíróját. 2024. június 30.

Orbán Viktor: Ami most van Brüsszelben az nem zöld politika, hanem méregzöld

Az európai emberek három dolgot akarnak, békét, rendet és fejlődést. Amit a mostani brüsszeli elittől kapnak: az a háború, a migráció és a stagnálás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben. 2024. június 30.

Súlyos károkat okoz és emberéleteket követel az ítéletidő Svájcban

Svájcban két ember meghalt, és legalább egy eltűnt a délkeleti Ticino kantonban egy földcsuszamlást követően, amelyet az alpesi ország nagy részét szombat óta sújtó özönvízszerű esőzés okozott - közölte a rendőrség vasárnap. 2024. június 30.

Esküvőn, temetésen és egy kórházban is támadtak az öngyilkos merénylők

A Nigéria északkeleti részén fekvő Borno államban legalább 18 ember meghalt és 30 megsebesült öngyilkos merénylők szombati támadásában - közölte a helyi állami katasztrófavédelmi ügynökség vezetője. 2024. június 30.

Franciaország választ

A voksolás legfőbb tétje, hogy a felmérések élén álló Marine Le Pen által fémjelzett Nemzeti Tömörülés fennállása óta először a legnagyobb parlamenti párttá válik-e, és meg tudja-e szerezni a kormányzáshoz szükséges többséget. 2024. június 30.

Szigorúan őrzött börtönökbe vetették a sikertelen államcsíny állítólagos vezetőit Bolíviában

A bolíviai hadsereg volt vezetőjét, Juan José Zuniga tábornokot és két másik magas rangú tisztet, akiket a Luis Arce elnök elleni szerdai sikertelen államcsíny vezetésével vádolnak, szombaton előzetes letartóztatásba helyezték két szigorúan őrzött börtönben - számolt be az AFP francia hírügynökség. 2024. június 30.

„Egy olyan politikai formációt hozunk létre, amely hasítani fog” + videó

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen. 2024. június 30.

Férje csúfos leszereplése után a milliomosokhoz fordult az amerikai first lady

Jill Biden first lady férje folytatódó támogatására kérte a Demokrata Párt vagyonos pénzügyi donorjait a vitán nyújtott gyenge teljesítményt követően szombaton több, zárt körben rendezett találkozón. 2024. június 30.

Egyre távolabb a tűzszünet lehetősége - Moszkva reagált a brüsszeli hatalomleosztásra + videó

Moszkva szerint az új brüsszeli vezetés egyenesen garanciája annak, hogy minél tovább elhúzódjon a háború. Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az új biztonságpolitikai és külügyi főképviselő gyűlöli az oroszokat, így egyhmar nem várható a viszony javulása. 2024. június 30.

Íjpuskás merénylőt lőttek le Izrael belgrádi nagykövetségénél

Számszeríjjal sebesített meg egy, a belgrádi izraeli nagykövetséget őrző szerb rendőrt szombat délelőtt egy támadó, akit a rendőr agyonlőtt. 2024. június 29.

A jobboldali spanyol pártok ellenzik a migrációs törvény módosítását + videó

Elosztják a spanyol régiók között a Kanári-szigetekre érkezett migránsgyerekeket. 2024. június 29.

A szuverenisták erősödését hozta az EP-választás + videó

A témában kapcsoltuk Petri Bernadettet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakértőjét. 2024. június 29.

Vasárnap rendezik Franciaországban az előrehozott nemzetgyűlési választások első fordulóját + videó

Párizsból kapcsoltuk Csepeli Rékát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársát. 2024. június 29.

Matteo Salvini államcsínynek nevezte a brüsszeli intézmények vezetőiről kötött politikai alkukat + videó

Egyenesen államcsínynek nevezte Matteo Salvini, ami az uniós intézményrendszer vezető pozícióinak elosztása kapcsán Brüsszelben történt. 2024. június 29.

Olaszország augusztus elsején nyit migráns-táborokat Albániában

Augusztus elsejétől kezdik meg működésüket azok a migráns-táborok, amelyeket Olaszország nyit Albániában a bevándorlók azonosítására és az illegális migránsok kiutasítására - jelentette be a római miniszterelnöki hivatal. 2024. június 29.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!