2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Külföld

Túszejtés Kölnben

Túszejtés történt hétfőn a németországi Kölnben, a nagyváros főpályaudvaránál.

  • Túszejtés Kölnben

Rendőri akcióval véget ért a túszdráma a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült. A szövetségi rendőrség Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezete közölte, hogy a túszejtő életveszélyes sérüléseket szenvedett a műveletben, és megkezdték újraélesztését. Rajta kívül egy túsz könnyebben megsérült.

Az eset egy gyógyszertárban, a kölni főpályaudvar épületében történt. A hatóságok a riasztás beérkezése után nem sokkal az egész főpályaudvart és környékét lezárták és kiürítették. Az intézkedések és a lezárás miatt a német vasúttársaság Kölnt érintő vonalain késéseket jelentettek, egyes járatokat pedig töröltek. Sajtóértesülések szerint a túszejtő egy 60 éves férfi, egyetlen túszt ejtett, egy nőt.

A rendőrség nem hozott nyilvánosságra részleteket. Kérték, hogy senki ne terjesszen híreszteléseket és találgatásokat, hanem várja be a hivatalos tájékoztatást.

Egyes hírek szerint egy pár veszekedése vezetett a kölni túszejtéshez. A rendőrség azt közölte a helyi sajtóval, hogy a pár a főpályaudvarhoz közeli gyorsétteremben kezdett vitatkozni, majd később a férfi egy gyógyszertárban túszul ejtette a nőt.

Elfogták a túszejtőt

Az Express című kölni lap arról tudósított 15 óra 25 perckor, hogy a rendőrségnek sikerült elfognia a túszejtőt. A különleges erők csapata kevéssel 15 óra előtt lépett akcióba, amelynek a során a túszejtő férfi súlyosan megsérült. A túszejtés során egy a nő könnyebben megsérült, őt és az elkövetőt is kórházba szállították.

A Focus.de információi szerint az elkövető olyannyira súlyosan sérült meg, hogy újra kellett éleszteni. A német rendőrség egyelőre nem közölt információt azzal kapcsolatban, hogy a túszejtőnek volt-e fegyvere, illetve mi volt a túszejtés oka.

Túszejtés a gyógyszertárban

A Észak-Rajna-Vesztfália tartományi rendőrség közleménye szerint a túszejtés a főpályaudvar melletti tér, a Breslauer Platz térségében történt, a helyszínre bevetési egységeket küldtek és igyekeznek feltárni a helyzetet.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtójelentések szerint lövéseket lehetett hallani, hangsúlyozták, hogy nincsen ilyen információjuk, és kérik, hogy senki ne terjesszen híreszteléseket és találgatásokat, hanem várja be a hivatalos tájékoztatást.

Az Express című kölni lap szerint a túszejtés egy gyógyszertárban történt a főpályaudvar épületében.

Felvették a kapcsolatot a túszejtővel

A pályaudvarok biztonságáért felelős szövetségi rendőrséghez 13 óra körül jutott el, hogy egy fegyveres tartózkodik a gyógyszertárban. Az üzletből füst áramlott ki, ezért a tűzoltókat is riasztották – áll a beszámolóban.

A Bild című lapnak egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a túszejtő férfi, és felvették a kapcsolatot vele. Még legkevesebb egy személy tartózkodik a gyógyszertárban, egy nő.  

A kölni belvárosban fekvő főpályaudvart kiürítették, a járatokat elterelik, a térséget lezárták. A rendőrség egy különleges bevetési egységet (SEK) is a helyszínre vezényelt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!