2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Frissítés: Kiszabadították a Hollandiában foglyul ejtett túszokat + videó

Több embert is túszul ejtettek a kelet-hollandiai Ede városában szombat kora reggel, a jelek szerint terrorista indíték nélkül – közölte a holland rendőrség a közösségi médiában publikált közleményében.

  • Frissítés: Kiszabadították a Hollandiában foglyul ejtett túszokat + videó

Több különleges rendőri egységet vezényeltek a helyszínre, a város központjában lévő épülethez. Az eset környezetében 150 lakást evakuáltak egy "önmagára vagy másokra veszélyt jelentő személy" miatt, kordont állítottak fel és arra szólították fel a lakosságot, hogy maradjanak távol a környéktől.

Simon Klok rendőrségi szóvivő az AP hírügynökségnek annyit mondott el, hogy embereket ejtettek túszul Ede városában, közülük három időközben kiszabadult, de nem közölt további részleteket az incidensről.

Az X platformon közzétett rendőrségi közlemény szerint "jelenleg nincs jele terrorista indítéknak".

A de Telegraaf című országos napilap több névtelen forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a helyi Petticoat nevű éjszakai klubban ejtett fogságba embereket egy fegyverekkel és robbanószerekkel felszerelkezett férfi.

A NOS műsorszolgáltató riportere egy távirányítású robotot, valamint tűzszerészeket és védőfelszerelésben lévő rendőröket látott a helyszínen.

Az Amszterdamtól 85 kilométerre délkeletre fekvő Ede városban készült felvételeken rendőrök és tűzoltók voltak láthatóak az utcákon, a lezárt területen.

Az NS vasúttársaság honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Ede városba tartó és onnan induló járatokat felfüggesztették.

Frissítés! Kiszabadították a Hollandiában foglyul ejtett túszokat.

A helyi sajtó szerint az elkövető a reggeli órákban, zárás előtt ment be a Petticoat nevű klubba, majd azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Az első bejelentések helyi idő szerint 6 óra körül érkeztek a segélyközpontokba. A rendőrség közölte, egyelőre nincs jele annak, hogy terrorcselekmény zajlana. Azt sem lehetett tudni biztosan, hogy van-e nála fegyver, 

de egy rendőrségi szóvivő korábban azt elismerte, hogy a helyzet „kétség kívül súlyos.”

Egyes sajtóértesülések szerint mivel a night club kamerái be voltak kapcsolva, így folyamatosan látták a rendőrök, hogy mi történt bent. A De Telegraaf 11 óra után arról számolt be, hogy három férfi feltartott kezekkel hagyta el a night clubot, láthatóan zaklatottak voltak. Nem sokkal később a rendőrség megerősítette, hogy túszok voltak, de a túszdráma nem ért véget. 12 óra 30 perc körül egy negyedik személy is feltartott kezekkel hagyta el az épületet, majd utána nem sokkal kijött egy férfi, akit letepertek és megbilincseltek. Ő volt a túszejtő, ezzel a túszdráma is véget ért.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!