2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tüntetők tízezrei lepték el Manchester utcáit

2015. október 5., hétfő 08:22, frissítve: hétfő 09:09

Utcára vonultak a tüntetők Nagy-Britanniában, hogy a megszorítások és a kormány menekültügyi politikája ellen tiltakozzanak. Arra szólították fel a kormányt, hogy mielőbb találjon megoldást a szíriai válságra.

Tízezrek vonultak utcára Manchesterben, hogy a brit kormány megszorításai ellen tiltakozzanak. A tüntetést a konzervatív párt éves kongresszusának kezdetére időzítették. A brit kormány 2010-ben kurtította meg a segélyezést és a közkiadásokat.

„Azt gondoljuk, hogy azok, akik a válságot okozták, a legnagyobb haszonélvezői most a megszorító intézkedéseknek. A bankárok, a vezérigazgatók, a nagyvállalatok húztak hasznot javarészt a groteszk béreik és bónuszaik miatt, miközben a fizetési sor alján lévők érezték meg a megszorításokat a szerződési feltételek, bércsökkenés és a sebezhető szerződések – mint amilyen a nulla órás szerződés – által” – mondta Ian Hodson, a Pékek és Élelmiszer-ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A nulla órás szerződések esetében a munkáltató nem köteles munkát adni a munkavállalónak, a munkavállaló pedig nem köteles elfogadni a felajánlott munkát. Vagyis lényegében arra szerződnek, hogy a munkavállaló készenlétben áll és akkor kap csak fizetést, ha a munkavégzésre ténylegesen sor kerül. A tiltakozók az oktatási reformokkal is elégedetlenek. „Az oktatáson is spórolnak. Az egyetemre készülők, a 16 és 17 évesek is érzik a források csökkentését” – hangoztatta a tüntető.

A tüntetők nemcsak a megszorítások, de a kormány kül- és belpolitikája ellen is tiltakoztak. Arra szólították fel a kormányt, hogy mielőbb találjon megoldást a szíriai válságra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!