2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Tüntetők másztak föl az ikonikus látványosságra

2016. augusztus 27., szombat 20:13, frissítve: szombat 20:29

Szélsőjobboldali tüntetők másztak fel a Brandenburgi kapura Berlinben, és egy transzparenst feszítettek ki, amelyen Európa iszlamizálódása ellen tiltakoztak, és a határvédelem visszaállítását követelték. A demonstrálók 50 percig voltak az építmény tetején, utána a rendőrség őrizetbe vette őket.

A 15 aktivista a német főváros egyik turistalátványosságának, a Brandenburgi kapunak a tetején feszített ki transzparenst, és szórólapokat dobáltak a magasból, amelyeken Európa iszlamizációja ellen tiltakoztak. Végül a rendőrség őrizetbe vette őket.

„Hirtelen jelentek meg, létrákat támasztottak a kapu falának és már másztak is fel. Az őrhelyem bejáratát eltorlaszolták, így én is csak a rendőrséget tudtam értesíteni. Nem is figyeltem, hogy mit akarnak, valami európai dologról feszítettek ki transzparenst” – mondta az egyik biztonsági őr.

„Biztonságos határok, biztonságos jövő” – állt a transzparensen. Az aktivisták egy páneurópai szélsőjobboldali mozgalom tagjainak vallották magukat, akik a schengeni rendszer eltörlését és a bevándorlás leállítását követelik.

Havi 16 ezer

A merkeli bevándorlási politika ellen júliusban is több tízezren tüntettek Berlinben. A kancellár viszont megismételte, hogy továbbra is beengednek mindenkit, csak a kérelmek elbírálását és a kiutasítási rendszert szigorították. Németországba jelenleg is havi 16 ezer ember érkezik.

„Az iszlamista terrorizmus nem a bevándorlók miatt jelent meg Európában, nem a menekültek hozták magukkal a szélsőségeket, hanem ezek eleve jelen voltak Európában, nekünk pedig ez ellen kell fellépnünk és nem a menekültek ellen” – jelentette ki a kancellár.

A német belügyminisztérium több terror elleni törvényt szigorított, bizonyos esetekben betiltották a kettős állampolgárságot és a büntetett előéletűek beengedését. Az európai titkosszolgálatok közötti együttműködésről is uniós törvényt kezdeményeztek, és a feltörhetetlen számítógépes titkosításokat is betiltanák az EU-ban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!