2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Tüntetők fogadták Trumpot Brüsszelben

2017. május 24., szerda 21:40

Holnap az Európai Unió vezetőivel találkozik a belga fővárosban, és részt vesz a NATO állam- és kormányfőinek tanácskozásán.

Lezárt város és tízezres tüntetés fogadta az amerikai elnököt Brüsszelben. Donald Trump először a belga királlyal és miniszterelnökkel találkozott, miközben a demonstrálók nemkívánatos személlyé nyilvánították. Trump csütörtökön az EU vezetőivel találkozik, és részt vesz a NATO állam- és kormányfőinek tanácskozásán.


Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett érkezett Brüsszelbe Donald Trump. Az amerikai elnöki konvoj útvonalát elzárták a forgalom elől, az utcákról a gyalogosokat is elküldték, és végig kordonokat emeltek. Az elnök egy katonai repülőtéren szállt le, ahonnan egyből a belvárosban található királyi palotába ment. Itt találkozott Fülöp belga királlyal, illetve Charles Michel belga miniszterelnökkel és a kormány néhány tagjával. Az egyeztetések középpontjában a terrorizmus elleni küzdelem állt. Ez a témája egyébként a csütörtöki NATO-csúcsnak is a költségek egyenlőbb elosztása mellett.

Miközben az elnöki látogatás megbénította a város egyik részét, a másik részén többezres tüntetés volt Trump ellen. A megmozduláson bírálták a kapitalizmust, a pénz hatalmát, a globalizációt, Trump nőellenes kijelentéseit és a nyugati világ fegyverkezési politikáját. A demonstrálók azt hangoztatták, hogy nem a háborúba, hanem a békébe kellene pénzt fektetni. Egyúttal kiálltak számos kisebbség jogai mellett, és sürgették a hatékony klímapolitikát.

A tüntetők nemcsak Donald Trumpot bírálták, akit nemkívánatos személynek minősítettek, hanem a saját miniszterelnöküket, Charles Michelt is, aki egyáltalán szóba állt Trumppal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!