2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 11:00

Külföld

Az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentességéről dönt Brüsszel + videó

Brüsszel most fog dönteni arról, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentességét jövő év közepéig meghosszabbítsa. Ez fenyegeti a gazdák megélhetését és jövőjét.

  • Az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentességéről dönt Brüsszel + videó

Az európai gazdák tüntetéssorozata az anyagi megszorítások és a vámmentes ukrán termékek miatt van

- mondta a Napi Aktuálisban az agrárminiszter.

Nagy István emlékeztetett: Tavaly rekordösszegű támogatást kaptak a magyar gazdák a kormánytól, miközben más országokban sok pénzt elvesznek tőlük.

Amikor mi átengedjük magunkon, ellenőrzött körülmények között, hogy nem lehet lerakni a gabonát, akkor rögtön az egész eu belső piaca megbénult. És amiért most mindenki feléledt az az, hogy Brüsszel most kíván dönteni, meghosszabbítja e azt a megállapodást, amely továbbra is lehetővé teszi, hogy korlátlan mennyiségben, vámtételek nélkül beáramoljon Európába az ukrán mezőgazdasági termék. No ennek szeretnénk véget vetni, erről szól most a nyugat-európai tüntetések zöme. 

- fogalmazott Nagy István, agrárminiszter. 

A Budagabona ügyvezetője a Napindító műsorunkban arról beszélt, hogy Brüsszel most ébredt fel, és hajlandó tárgyalni a gazdákkal. A gazdák szerint ugyanis a legutolsó kerekasztal beszélgetésen az hangzott el, hogy az unió zöldítési programja miatt is tüntetnek.

Baloldalt ült egy francia termelő, jobboldalt a Brüsszeli Bizottságnak, egy szakértője. És amikor a kettő egymásra nézett, akkor azt mondták, hogy tényleg le kell ülnünk a termelőkkel beszélgetni. Na szóval itt kezdődött a probléma, és gyakorlatilag ami minden országban megfogalmazódott az összes érdekképviseletnél, hogy praktikusan olyan döntések születtek meg az elmúlt években ami növelte a kötöttségeket, és érdemben nem kérdezték meg a termelőket

- mondta Bidló Gábor, a Budagabona Kft. ügyvezetője

A politikai vezetők és a termelők között még óriási a szakadék, de a két fél már közeledik egymáshoz - tette hozzá Bidló Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!