2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tüntetéssel indult az Oscar

2017. február 25., szombat 11:16

Partizás helyett tüntetett a hollywoodi sztárok egy része az Oscar-hétvége első napján. Donald Trump amerikai elnök bevándorláspolitikája ellen tiltakoztak Los Angelesben. A színészek és rendezők összefogásra szólítottak fel és elítélték a kirekesztést és a bevándorlás korlátozását.

Színészek, rendezők és ex-politikusok tüntettek Donald Trump bevándorláspolitikája ellen Beverly Hillsben az Oscar-díj-átadó hétvégéjén. A demonstrációt az egyik legnagyobb hollywoodi ügynökség szervezte a szólásszabadság és az egység nevében. Az Oscar-díj egyik esélyese videón keresztül üzent a résztvevőknek – az iráni filmrendező bojkottálja az átadót az amerikai elnök két hete felfüggesztett beutazási tilalma miatt.

„Az önök tette szívmelengető és vigasztaló azokban az időkben, amikor néhányan a gyűlöletet hirdetik azzal, hogy megosztanak kultúrákat, vallásokat és nemzeteket. A filmes világ összefogott az emberekkel, hogy megmutassuk az egységet és hirdessük szembenállásunkat. Remélem, hogy ez az egység kiterjed majd és felveszi a harcot más igazságtalanságokkal is” – mondta Asghar Farhadi rendező.

Jodie Foster Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő a polgári szabadságjogok és a demokrácia védelmére szólított fel.

„Itt az idő, hogy megmondjuk a megválasztott hivatalnokainknak, hogy végezzék a dolgukat és hogy nem toleráljuk az ostobaságokat, a káoszt és a háborús uszításokat. Hogy nem fogjuk feladni a bolygónk és a polgáraink egészségét. Hogy nem fogjuk kiárusítani a keményen dolgozó amerikaiakat, hogy azok gazdagodjanak, akik a hatalom szálait mozgatják” – jelentette ki Jodie Foster.

A korábbi brit külügyminiszter, aki jelenleg a nemzetközi menekültügyi bizottság elnöke, azt mondta: aggasztó az Egyesült Államok menekültpolitikája.

„Szeretnék köszönetet mondani azok nevében, akik ma Bejrútban, Ammanban és Nairobiban ülnek, emberek, akik már túl vannak az átvilágításon. Emberek, akik bebizonyították, hogy a háború áldozatai. Azok, akik készek arra, hogy menekültként az Egyesült Államokba jöjjenek, és azok, akiknek már megmondták, hogy amiről azt hitték, a jövőjük, az most veszélyben van” – nyilatkozta David Miliband.

A tiltakozáson megjelent néhány Trump-szimpatizáns is. Szerintük az embereknek türelmesnek kell lenniük és esélyt adni az elnök által képviselt új politikai irányvonalnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!