2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Túlzsúfolt a menekülttábor, áttelepít a kormány

Menedékkérőket telepít át Leszbosz szigetéről az ország más részeibe Görögország. A szigeten kialakított menekülttáborban ugyanis már háromszor annyian vannak, mint amennyit az be tud fogadni.

  • Túlzsúfolt a menekülttábor, áttelepít a kormány

Enyhítene a menekülttáborok zsúfoltságán a görög kormány miután a segélyszervezetek is az életkörülmények miatt panaszkodnak. A hivatalos, a kormány által működtetett Moria táborban 9000 ember él miközben az mindössze háromezerre lett tervezve.

„A helyzet nagyon rossz itt. Nincs elég WC, nincs fürdő, egy órát a fürdőért, WC-ért, sok bajunk van itt” – mondta egy afgán menekült.

A zsúfoltság ráadásul oda vezetett, hogy sokan a környező erdőkben állították fel sátraikat – ahol nincs közmű és a szemét is hegyekben áll. A menedékkérők az erdő fáinak kivágásával építenek maguknak kalyibákat és van, aki a villanyoszlopról lop áramot. A táborban kevés a WC és a fürdőlehetőség.

„Az éjszakák rosszak, nagyon rosszak. A gyerekeim nem tudnak se WC-re, se fürdőbe menni, mert olyan sötét van, egy erdőben vagyunk” – tette hozzá az afgán migráns.

A helyi kormányzó azzal fenyegetőzik, hogy harminc napon belül bezárja a tábort, ha a hatóságok nem szedik össze a elhalmozódott szemetet.

A migrációért felelős uniós biztos, az egyébként görög származású Dimitris Avramopoulos szerdán érkezett Athénba, hogy Alexis Cipras miniszterelnökkel tárgyaljon az után, hogy a kormány megígérte: a hónap végéig kétezer embert átszállít Leszbosz szigetéről az ország kontinentális részébe. A nyáron háromezer embert és a múlt héten további hétszázat már átszállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!