2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Trumpnak sikerült, megszerezte

2016. május 27., péntek 10:28, frissítve: péntek 12:00

Megszerezte az automatikus elnökjelöltséghez szükséges számú delegáltat Donald Trump. A republikánusok egyetlen állva maradt jelöltje hamarosan nyilvános vitán csap össze a demokraták második számú jelöltjével, Bernie Sandersszel, miután Hillary Clinton visszautasította a felkérést.

Először az észak-dakotai republikánusoknak köszönte meg Donald Trump a támogatásukat, miután megtudta: összegyűjtötte az elnökjelöltséghez szükséges számú delegáltat. Ahhoz, hogy a júliusi konvención első körben őt jelöljék a párttársai, 1237 támogató küldött kellett – ő pedig már 1238-nál jár. A kampány során a nőket és az amerikai kisebbségeket is sértegető Trump most bejelentette: valószínűleg női vagy kisebbségi alelnökjelöltet választ majd maga mellé.

„A legalkalmasabb embert keressük. Sok nővel fogok együtt dolgozni, szerintem ez nagyon erőteljesen fog majd látszani” – fogalmazott a republikánus elnökjelölt-aspiráns.

Barack Obama szerint a világ vezető politikusai kicsit sem örülnek Trump részsikerének. „Szerintem kimondhatjuk, hogy meglepte őket a republikánus jelölt személye. Még nem tudják, mennyire vegyék komolyan egyes kijelentéseit, de bosszantja őket ez az ember” – fogalmazott az amerikai elnök.

A milliárdos ellenfele valószínűleg Hillary Clinton lesz, de Trump előbb egy másik demokrata elnökjelölt-aspiránssal csapna össze: televíziós vitára készül Bernie Sandersszel. „Nagyon jó lenne Bernie-vel vitázni. Az vele a gond, hogy veszíteni fog, mert a rendszer korrupt. Én kiütöttem minden ellenfelemet, de neki sajnos nem sikerült. De a demokrata szuperdelegátusok rendszere nagyon igazságtalan. Szóval az a legnagyobb gond, hogy Bernie nem fog nyerni, de én azért csak vitázni fogok vele, ha a bevétel jótékony célokra megy. Meglátjuk, már keresnek egyes szervezetek ezzel kapcsolatban” – mondta a republikánus elnökjelölt-aspiráns.

A vitára még a kaliforniai előválasztások előtt sor kerülhet. „Hadd mondjak nektek egy izgalmas hírt. Kihívtuk nagyon-nagyon jó barátunkat, Donald Trumpot. Tudom, hogy ti is pont annyira imádjátok, mint én. Mindenesetre kihívtam egy vitára, és meglátjuk, hogy tartja-e a szavát, de egyelőre úgy fest, hogy készen áll vitázni, és én ezt nagyon izgatottan várom” – nyilatkozta Bernie Sanders.

A nagy előnnyel vezető demokrata jelölt, Hillary Clinton korábban beleegyezett, hogy Trumppal vitázzon, de később visszakozott. A tervezett Trump–Sanders-vita hírére Clinton most annyit reagált, hogy úgysem kettejük közt fog eldőlni az elnökválasztási verseny.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!