2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Trump visszavonná az NBC működési engedélyét

2017. október 12., csütörtök 07:15, frissítve: csütörtök 12:09

A csatorna megszellőztette, hogy az elnök a tízszeresére duzzasztaná az Egyesült Államok nukleáris arzenálját.

Donald Trump felülvizsgálná az NBC tévécsatorna működési engedélyét, mert nem tetszik neki, hogy sok a negatív hír az elnökségével kapcsolatban. Trumpot a hírek szerint az dühítette fel, hogy az NBC megszellőztette, az elnök a tízszeresére duzzasztaná az Egyesült Államok nukleáris arzenálját. Arról is beszámolt, hogy Trumpról a saját külügyminisztere is azt mondta, az elnök egy idióta. Trump szerint viszont a csatorna csak álhíreket terjeszt, ezért vissza kellene vonni az engedélyét.

Az NFL-ben tavaly kezdtek színesbőrű játékosok féltérdre ereszkedni vigyázállás helyett a himnusz közben. A tiltakozás a faji megkülönböztetés, illetve a feketék elleni rendőri túlkapások miatt kezdődött. Terjedni viszont idén kezdett igazán, Donald Trump idegenellenes megnyilvánulásai miatt.

„Szerintem egyre többen vannak velünk. Alaptalan, hogy azt mondják, hogy ez hazafiatlan. Anyám is a hadseregben szolgált, csak azért nem ment az öbölháborúba, mert velem volt terhes. 3 nagybátyám is a hadseregnél szolgált. Tisztelem az értékeket, amiket az amerikai zászló jelképez. De ez a zászló egyúttal az elnyomás jelképe is és erről a megosztott társadalomról igenis beszélnünk kell” - mondta az egyik tiltakozó játékos.

Donald Trump szeptemberben az interneten becsmérelte a tiltakozókat. Szerinte csak az lehet igazi hazafi, aki vigyázzban áll a himnusz alatt. Akkor több csapat tulajdonosa bírálta az elnököt, hogy beavatkozott a liga ügyeibe. Most az NFL elnöke adott ki Trumpnak kedvező szabálymódosítást és betiltotta a himnusz alatti tüntetéseket. A tilalmat 2 napja még az igazságügyi miniszter is jogtalannak nevezte.

„Az embereknek joguk van a véleményük kifejezéséhez. A játékosok, a csapatok, a csapattulajdonosok döntik el, hogy mi legyen a pályán, de a szabad vélemény-nyilvánításhoz mindenkinek joga van” - zárta le a vitát Jeff Sessions igazságügyi miniszter.

Az amerikai fociliga mellett Trump a sajtóval is folytatja a csatározást. Legújabb célpontja az NBC csatorna, aminek visszavonná a sugárzási engedélyét, miután az NBC megszellőztette, hogy Trump tízszeresére duzzasztaná az atomarzenált, külügyminisztere pedig ezért idiótának nevezte.

„Sose volt szó arról, hogy több atomfegyvert szeretnék. Csak azt akarom, hogy ütőképes arzenálunk legyen. Az NBC hazugságot terjesztett. Álhírt. Sose volt szó ilyesmiről a tárgyalásokon. Lehet, hogy valakinek mondtam, hogy tízszer annyi atomfegyvert akarok, de ez nem hivatalos tárgyaláson volt” – magyarázkodott Trump.

Az amerikai elnökkel kapcsolatos ellentmondások miatt Nagy-Britanniában fél éve megy a vita, hogy meghívják-e hivatalos útra Trumpot. Jogvédők, és még kormánypárti képviselők is kritizálják Trump vendégül látását. A legfrissebb hírek szerint a jövő tavasszal tervezett út nem is hivatalos állami út lesz, csak munkalátogatás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!