2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Trump Twitteren támadja a volt FBI-igazgatót

2017. június 12., hétfő 09:12, frissítve: hétfő 11:29

Gyávának nevezte Donald Trump az FBI volt igazgatóját. Ellenzéki provokációra számítanak az orosz hatóságok. Duplázott a francia elnök.

Gyávának nevezte James Comey korábbi FBI-főnököt Donald Trump a legutóbbi Twitter-bejegyzésében. A The New York Times beszámolója szerint Trump amiatt nevezte gyávának James Comey-t, mert egyik barátja segítségével kiszivárogtatta a sajtónak a beszélgetéseikről készített feljegyzéseit. Trump szerint Comey kiszivárogtatása sokkal jelentősebb, mint azt bárki is valaha gondolta volna. Majd így fogalmazott: „Teljesen törvényellenesek? Nagyon gyávák.” A volt FBI-igazgatót csütörtökön hallgatta meg a szenátus hírszerzési bizottsága. Donald Trump csütörtökön nem szólalt meg, egyáltalán nem kommentálta a történéseket, pénteken azonban már több Twitter-üzenetben is reagált.


Ellenzéki „provokációkra” számít a moszkvai rendőrség – írja a Newsweek. Az orosz belügyminisztérium moszkvai főparancsnokságának közlése szerint nem kizárt, hogy a hétfői ellenzéki korrupcióellenes megmozduláson álarcos emberek megpróbálnak könnygáztámadást végrehajtani. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a jogsértésekre keményen fog reagálni. Június 12. Oroszország napja, amelynek keretében egyedül Moszkvában több mint 120 hivatalos rendezvényt tartanak majd. Erre a munkaszüneti napra hirdette meg a második országos korrupcióellenes megmozdulást Alekszej Navalnij ellenzéki politikus. A szervezők bejelentése szerint hétfőn több mint 200 orosz településen készül ellenzéki megmozdulás. 

Rekordalacsony részvétel mellett Emmanuel Macron elnök pártja, a Köztársaság lendületben végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában az exit poll eredmények szerint – számol be a Le Figaro. A becslések alapján az államfő által alapított centrummozgalom 32,2 százalékot ért el. Ezzel az eredménnyel az 577 képviselői helyből 380-430-at, azaz abszolút többséget szerezhet a jövő vasárnapi második fordulóban. A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép köztársaságiak 21,5, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 14 százalékot kapott, a radikális baloldal 11, míg a májusig kormányzó szocialisták alig 10,2 százalékot értek el. A választásra jogosult mintegy 47 millió francia állampolgár alig 49 százaléka járult az urnákhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!