2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Trump rámenne a nukleáris ütőerő fejlesztésére

,

2017. február 24., péntek 09:50, frissítve: péntek 14:51

Fejlesztené az amerikai elnök az Egyesült Államok nukleáris ütőerejét. Donald Trump egy interjúban fogalmazott úgy, hogy az USA élen kíván járni a nukleáris arzenál tekintetében. A Fehér Ház főstratégája közben arról beszélt, hogy Trump gazdasági nacionalizmusának a globalista média a legnagyobb ellensége.

Újraindulhat a fegyverkezési verseny, az amerikai elnök ugyanis úgy véli, hogy az Egyesült Államok lemaradt a nukleáris fegyverkezés terén. Donald Trump egy interjúban úgy fogalmazott, hogy atomfegyvertől mentes világot szeretne, de amíg ez nem valósul meg, addig az Amerikának kell az élen járnia. „Az gyönyörű lenne, ha megvalósulna az álom, hogy egyetlen országnak se legyen atomja, de amíg az országoknak lesz atomjuk, addig mi leszünk a csoport élén” – jelentette ki az amerikai elnök.

Trump dühös amiatt, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétákat tesztel. Az elnök a Reutersnak adott interjúban hangoztatta, a kommunista rezsimet ki lehetne kacsolni, és ez csak Kínán múlik. „Azt hiszem, hogy Kínának óriási a befolyása Észak-Korea felett, még akkor is, ha azt mondják, hogy nem rajtuk múlik. Azt hiszem, hogy könnyen megoldhatnák a problémát, hogyha akarnák” – húzta alá.

Kína a hétvégén szüntette meg szénimportot Észak-Koreából, a phenjani kormány nukleáris és rakétaprogramja miatt. Észak-Korea ezért azzal vádolta meg a pekingi vezetést, hogy úgy táncol, ahogy az Egyesült Államok fütyül.

Donald Trump az interjú közzététele előtt egy találkozón helyreigazította belbiztonsági miniszterét, aki szerint az amerikai határokon fegyvertelen járőrök lesznek. Az amerikai elnök szerint fegyveres akciókra van szükség az embercsempészek és a drogkereskedők megállítására. „Láthatják, hogy mi folyik a határon. Először gyorsan kikapcsoljuk a bandák tagjait, kikapcsoljuk a drogbárókat. Kitesszük a valóban rosszfiúkat az országon kívül, olyan mértékben, amire még nem volt példa. Mert ezek tényleg rosszak, és ez egy katonai hadművelet” – emelte ki Trump.

Közben a Fehér Ház főstratégája úgy nyilatkozott, hogy küzdelem nélkül nem lehet visszaszerezni az országot. Steve Bannon a legnagyobb ellenséget is megnevezte. „A globalista média testületileg nagyon határozottan ellenezte azt a gazdasági nacionalizmust, amellyel Dondald Trump rendelkezik” – fogalmazott.

Bannon szerint le kell építeni az elburjánzott állami adminisztrációt. A tanácsadó úgy vélte, hogy megbukott a második világháború utáni politikai és gazdasági konszenzus. Ennek helyén olyan rendszert kell felépíteni, ami az átlagembert hozza helyzetbe az elitekkel és a nemzetközi intézményekkel szemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!