2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Trump ragaszkodik a muszlimstophoz

2016. július 25., hétfő 08:40

A török hatóságok mindenki ellen eljárást indítanak, aki az interneten összeesküvés-elméleteket gyárt az államcsínnyel kapcsolatban. Donald Trump továbbra is be akarja fagyasztani a muszlim bevándorlást az Egyesült Államokban. Egy pénzügyi elemzés szerint a brit üzleti aktivitás drámaian romlik a brexit-népszavazás óta. Nemzetközi lapszemle.

Donald Trump továbbra sem vonja vissza kampányprogramját, miszerint elnöksége idején a muszlimok nem léphetnek be az Egyesült Államok területére olyan országokból, amelyek támogatják a terrorizmust. A The Washington Post azt vizsgálta meg, hogy vajon azzal, hogy a csütörtöki republikánus elnökjelölt-állító kongresszuson tartott beszédében nem utalt erre, visszalépett volna erről az álláspontról. Trump azonban a hétvégén több interjúban megerősítette, hogy egy ideiglenes tilalomról van szó, ami addig lenne érvényben, míg a bevándorlás biztonsági fenyegetést jelentene Amerika számára. Egy országot megnevezett, ahonnan bizonyosan nem engedne be migránsokat: és ez Szíria.

Nagy-Britannia megkapta az első konkrét jelet, hogy a brexit tönkre fogja tenni a gazdaságot – írja az The Independent. A brit napilap idézi a Markit nevű pénzügyi elemző cég pénteken publikált jelentését, amely a brit gazdasági teljesítmény drámai zuhanását mutatta ki, amióta a brit népszavazás eredményeképpen eldőlt, az Egyesült Királyság távozni fog az Európai Unióból. Az adatok szerint az üzleti aktivitás 2009 eleje óta nem tapasztalt gyorsasággal romlik. Ha a júliusi negatív adatok augusztusban és szeptemberben is folytatódnak, akkor ez egy közel fél százalékos GDP-csökkenés lehet őszre.

A török hatóságok keményen fel fognak lépni azokkal szemben, akik a katonai puccsot a kormányzat által megrendezett színjátéknak tartják. Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió szerint a török igazságügy-miniszter bejelentette: a hatóságok vizsgálatot indítanak mindenki ellen, aki a közösségi oldalakon ezt állítja. A miniszter azt nyilatkozta, hogy aki a kormányzat kezét látja a puccs végrehajtásában, az maga is a puccsisták embere. Az interneten valóban napok óta keringenek az összeesküvés-elméletek, hogy vajon a sikertelen államcsíny nem egy megrendezett akció volt, amelynek ürügyén Erdogan elnök felléphet az ellenzék ellen, és kiszélesítheti hatalmát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!