2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Trump passzolta a fehér házi tudósítók gálavacsoráját

2017. április 30., vasárnap 16:04

Az amerikai elnök nélkül rendezték meg Washingtonban a fehér házi tudósítók gálavacsoráját. Donald Trump azért nem ment el az eseményre, mert szerinte a washingtoni média ellenséges vele szemben. Ehelyett hívei körében ünnepelte elnökségének századik napját.

Rappereket idéző módon, a mikrofon földre ejtésével búcsúzott az újságíróktól tavaly Barack Obama akkori amerikai elnök a fehér házi tudósítók gálavacsoráján. Az idei vacsorán elmaradt az elnöki performansz: Obama utódja, Donald Trump ugyanis meg sem jelent az eseményen. Az amerikai elnök azért nem ment el, mert szerinte az amerikai média ellenséges vele szemben.

Az eseményen a Fehér Házi Tudósítók Szövetségének elnöke azt mondta: ők csak a dolgukat végzik. „A mi munkánk az, hogy beszámoljunk a tényekről és elszámoltassuk a vezetőket. Ezt tesszük, és nem hamis híreket gyártunk. Nem vagyunk bukott médiumok, és nem vagyunk az amerikai emberek ellenségei” – jelentette ki Jeff Mason.

Az amerikai elnök távollétében az egybegyűlteket egy ismert amerikai humorista szórakoztatta.

„Azért vagyunk itt, hogy az igazságról beszéljünk. 2017-ben, a hazugság aranykorában élünk. Ez a hazudozók korszaka, és a legnagyobb hazudozó Donald Trump. És ne feledjétek, srácok, hogy ti vagytok az első számú közellenség! Ti vagytok az első számú ellensége: az újságírók, az Iszlám Állam, a normál hosszúságú nyakkendők! És valahogy ti vagytok a rossz fiúk!” – fogalmazott Hasan Minhaj.

Az amerikai elnök eközben hívei körében, Pennsylvaniában ünnepelte elnökségének századik napját.

„Ahogy azt valószínűleg tudják, ma este van egy másik nagy rendezvény is Washingtonban. Hallottak róla? A nemzetünk fővárosában, egy nagy bálteremben éppen egy csomó hollywoodi színész és a washingtoni média vigasztalja egymást. Az elnök nélkül gyűltek össze a Fehér Ház tudósítóinak vacsorájára. Szinte reszketek az örömtől, hogy több mint száz mérföldre vagyok attól a washingtoni ingoványtól, és veletek tölthetem az estét, egy sokkal, sokkal nagyobb tömegben, és sokkal jobb emberek között” – emelte ki beszédében az amerikai elnök.

Donald Trump úgy fogalmazott: a washingtoni média mást tart fontosnak és mással foglalkozik, mint ami neki és az amerikai embereknek fontos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!