2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Trump otthagyta demokrata tárgyalópartnereit

Továbbra sincs kétpárti egyezség az amerikai kormányzati leállás feloldásáról. Donald Trump otthagyta demokrata tárgyalópartnereit, mert azok nem hajlandók 5,7 milliárd dollárt adni a mexikói határra tervezett fal építésére. A kormányzati intézmények egy része már 19 napja nem működik, 800 ezer közalkalmazott pedig hiába várja a fizetését.

  • Trump otthagyta demokrata tárgyalópartnereit

Üres kézzel távoztak a Fehér Házból a Demokrata Párt kongresszusi vezetői, nem sikerült megállapodniuk az elnökkel a kormányzati leállás feloldásáról. Donald Trump otthagyta a tárgyalópartnereit, miután kiderült, nem kap pénzt a mexikói határfalra.

„Megkérdezte Pelosi frakcióvezető asszonyt, hogy beleegyezik-e a fal építésébe. Pelosi asszony nemmel válaszolt, Trump felállt és azt mondta: 'Akkor nincs miről beszélnünk.' És egyszerűen kisétált. Megint egy dühkitörést láthattunk, mert nem kapta meg, amit akart. Kértem, hogy indítsa újra a kormányzati intézmények működését, de azt mondta, hogy ezt nem teszi meg, mert ha megtenné, akkor nem csinálnánk azt, amit ő akar” – mondta Chuck Schumer, a demokrata párt szenátusi frakcióvezetője. 

Az elnök továbbra sem hajlandó jóváhagyni a Kongresszus által javasolt 2019-es költségvetést, amíg az általa a mexikói határra ígért fel építésének 5,7 milliárd dolláros költsége nem kerül be a büdzsébe.

Emiatt már 19. napja nem működik az amerikai kormányzati intézmények egy része, és ez lehet minden idők leghosszabb ilyen leállása, ha a felek a hétvégéig sem egyeznek meg. A szövetségi kormányzat már a béreket sem tudja fizetni, összesen 800 ezer közalkalmazott várja hiába a pénzét.

Trump szerint viszont ettől függetlenül ők is vele vannak, szerintük is neki van igaza.

„Ezek közül az emberek közül nagyon sokan az én oldalamon állnak. Nagyon sokan írtak nekem, ez a csodálatos a közösségi médiában, hogy a világ írhat neked, és ha megnézik a közösségi oldalakat, nagyon sokuk azt mondja: 'Nagyon nehéz a helyzetem, nagyon nehéz a családomnak, de elnök úr, maga helyesen cselekszik. Csinálja meg!' Nagyon sok ilyen üzenetet kaptam” – nyilatkozta Trump.

A legfrissebb felmérések szerint az amerikaiak több mint fele Donald Trump elnököt okolja a kialakult helyzetért, de a republikánus szavazók 77 százaléka egyetért vele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!