2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Trump miniszterének eszébe jutottak orosz kapcsolatai

Hír TV

2017. november 14., kedd 22:39, frissítve: kedd 23:10

A szembesítés visszahozta az amerikai igazságügyi miniszter memóriáját. A politikus hirtelen emlékezni kezdett az elnökválasztási kampány orosz szálára. Azt viszont határozattan tagadja, hogy a korábbi meghallgatáson hazudott.

Ismét eskü alatt vallott Jeff Sessions a kongresszus igazságügyi bizottságának meghallgatásán. Egy hónapja a testület előtt azt mondta az amerikai igazságügyi miniszter: nem tud arról, hogy a Trump-kampánycsapatból bárki is kapcsolatban állt az orosz kormánnyal.

Azóta kiderült, hogy Sessions az elnökválasztási kampányban részt vett egy találkozón, amelyen George Papadopoulos külügyi tanácsadó felajánlotta, hogy orosz kapcsolatai segítségével összehoz egy találkozót Trump és Vlagyimir Putyin között.

Miután ezzel a ténnyel szembesítették az igazságügyi minisztert, a politikus elkezdett emlékezni.

„Őszintén szólva nem emlékeztem erre a találkozóra, amíg nem láttam a mostani sajtóbeszámolókat. Most már vissza tudok emlékezni a Trump Hotelben tartott 2016. márciusi találkozóra, amelyen Papadopoulos úr is részt vett, de pontosan nem emlékszem, mit mondott. De úgy vélem, igyekeztem egyértelművé tenni a számára, hogy nem volt felhatalmazása arra, hogy a kampánystábot képviselje az orosz kormány előtt” – mondta a miniszter, aki aljas rágalomnak tartja, hogy eskü alatt hazudott.

„A tőlem telhető lehető legjobb válaszokat adom a kérdésekre, amennyire a memóriám engedi. De elutasítom azokat a vádakat, amelyek szerint én valaha is hazudtam volna. Ez maga a hazugság.”

Sessions nem vállalta, hogy ő vezesse a vizsgálatot, amely a Trump-kampánystáb és az oroszok összejátszását igyekszik felderíteni. A munkával Robert Mueller egykori FBI-igazgatót bízták meg, akinek  tevékenysége lehetővé tette, hogy kiderüljön: Sessions októberi meghallgatásán nem bontotta ki az igazság minden részletét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!