2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Trump mindenkit hazazavarna, akinek lejárt a vízuma

2016. augusztus 28., vasárnap 10:33, frissítve: vasárnap 11:55

Falat építene a határon, és hazaküldené a lejárt vízummal rendelkező bevándorlókat Donald Trump. Az amerikai republikánus elnökjelölt szerint a demokrata kormányzat a felelős a rossz közbiztonságért is, ezért kérte a feketék és a latin közösségek szavazatait is. Közben Hillary Clinton a nemzetbiztonsági helyzetről tájékozódott.

Megválasztása első napján már a bevándorlókkal foglalkozna Donald Trump. A republikánus elnökjelölt szerint meg kell keresni és haza kell küldeni minden olyan külföldit, akinek lejárt a vízuma. A milliárdos elnökjelölt azonban itt nem állna meg, drasztikusabb határvédelmi intézkedéseket tervez.

„Építünk egy nagy falat a határon, és országos, elektronikus adatbázist hozunk létre, hogy megállítsuk az illegális bevándorlók hozzájutását a segélyekhez és a szociális ellátásokhoz. Létrehozunk továbbá egy olyan rendszert, hogy a lejárt vízummal rendelkezőket kitoloncolhassuk. Ha nem tartjuk be a vízumok lejárati idejét, akkor nyílt határaink lesznek, és nem marad más, csak a bűnözés, és kész vége” – jelentette ki Trump, aki Amerika közbiztonságát is megreformálná.

„Éppen tegnap történt, hogy az NBA egyik sztárjának, Dwayne Wade-nek az unokatestvére egy lövöldözés áldozata lett Chicagóban. Négy gyermek anyja, és lelőtték, amikor babakocsiban tolta a gyermekét. Csak lelőtték az utcán. Szívszorító ezt látni, borzalmas. És ez csak egyre rosszabb lesz, ennek nem szabad megtörténnie Amerikában” – hangoztatta a republikánus elnökjelölt.

Trump a lövöldözés után a közösségi médiában azt írta, hogy a fekete közösség voksára is számít. Azzal érvelt, hogy a színes bőrűeknek, a latinoknak is rá kellene szavazniuk, mert a demokrata kormányzat a felelős az utcai erőszak terjedéséért.

Közben a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton megkapta első hivatalos nemzetbiztonsági tájékoztatóját a titkosszolgálattól. Clinton az FBI egyik irodájában találkozott a hírszerzés vezetőivel, hogy megvitassák a globális és az Egyesült Államokat érintő fenyegetéseket. Ilyen tájékoztatásban Donald Trump is részesült korábban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!