2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Trump megvédte vejét

2017. május 29., hétfő 12:26, frissítve: hétfő 12:51

Az egyik közösségi oldalon védte be vejét Donald Trump. Az elnök Twitter-bejegyzésben támadta az amerikai média egy részét, amely szerint Jared Kushner állítólag azt javasolta a washingtoni orosz nagykövetnek, hogy hozzanak létre titkos kommunikációs csatornát a Fehér Ház és Oroszország között. Közben az amerikai sajtó szerint kész tényként fogadható el, hogy Kushner távozik. A kérdés csak az, hogy önszántából-e.

Donald Trump ismét támad, és újra csak a Twitteren. Az elnök bejegyzésben támadta az amerikai média egy részét, amely szerint Jared Kushner állítólag azt javasolta a washingtoni orosz nagykövetnek, Szergej Kiszljaknak, hogy hozzanak létre titkos kommunikációs csatornát a Fehér Ház és Oroszország között.

Az amerikai elnök azt írta: „Véleményem szerint a fehér házi kiszivárogtatások a hamis híreket gyártó média megkonstruált hazugságai.”

Trump belbiztonsági minisztere szerint egyébként, ha Jared Kushner titkos csatornákat is akart volna kialakítani Oroszországgal, az sem lett volna probléma. „Úgy vélem, hogy bármilyen csatorna, legyen az titkos vagy más, egy olyan országgal, mint Oroszország, egy jó dolog. Vagyis a kommunikáció több csatornája oda-vissza nagyon jó, különösen egy olyan országgal, mint Oroszország. Úgyhogy ez engem nem zavar” – mondta John Kelly, aki szerint „azt kell feltételeznünk, hogy amit kapunk az vagy igaz vagy nem. Talán dolgoznak vele. De erről szól az egész.”

Az FBI korábbi igazgatója szerint az oroszokat nem szabad barátként kezelni, hiszen csak az amerikai információkat akarják megszerezni. James Clapper arról beszélt, az ügy „természetesen felébreszti az aggodalmakat a tekintetben, hogy mi zajlik. Oroszországnak hitelt adni az én pénzemből ez a legrosszabb dolog, ők nem a barátaink ők abban érdekeltek, hogy beljebb kerüljenek”.

A nemzetbiztonsági bizottság demokrata tagja újra elvégeztetné Jerod Kushner nemzetbiztonsági vizsgálatát. Adam Schiff ugyanis ha a feltételezések igazak az ügyben, „és erről nem tudott senki az igazán problémás. Úgy vélem, hogy felül kell vizsgálni a nemzetbiztonsági megfelelését, hogy kiderítsük az igazságot, hogy megbízható-e. Ha nem akkor kizárt, hogy megfeleljen.”

Közben az amerikai sajtó két vezető lapjában Kushner távozásáról szóló hírek jelentek meg. A The Washington Post szerint a Fehér Ház munkatársai már arról egyeztetnek, hogy Jared Kushnernak háttérbe kell vonulnia, bár ő nem akar, a The New York Times viszont arról írt: Kushner jelezte a közvetlen környezetének: csak rövid időre vállalt szerepet a Fehér Házban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!