2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Trump karácsonyra adócsökkentést ígér

2017. október 18., szerda 09:00

Az amerikai elnök elítélte az amerikai himnusz és lobogó elleni tiltakozásokat is.

Jelentős adócsökkentést ígért az amerikai elnök az egyik konzervatív agytrösztnél tartott beszédében - karácsonyi ajándéknak szánja. Donald Trump elítélte a konföderációs szobrok ledöntését és az amerikai himnusz és lobogó elleni sportolói tiltakozásokat valamint bejelentette, hogy leállította a Kuba elleni szankciók felszámolását.

A konzervatív agytröszt, a Heritage Foundation rendezvényén tartott beszédet Donald Trump. Az amerikai elnök arra kért felhatalmazást az alapítvány tagjaitól, hogy támogassák adócsökkentési terveit a kongresszusban.

„Adjuk az országnak minden idők legjobb karácsonyi ajándékát egy hatalmas adócsökkentést. És, ha már a karácsonyról beszélünk, igen, hallani akarják? Karácsonyi ajándékokról beszélek. Adok önöknek egy nagyobb ajándékot. Azt fogják mondani, hogy »boldog karácsonyt« újra. Tudják bemennek a boltokba, és ott vannak a piros falak, a hó és ott van még a szán is, meg minden, de nincs ott, hogy »boldog karácsonyt«. Azt akarom, hogy azt mondják »Boldog Karácsonyt mindenkinek«” – mondta Trump.

Még a beszéd előtt a szenátus republikánus frakciója biztosította a feltételeket a költségvetési lazításhoz, ami elengedhetetlen feltétele a Trump által belengetett adócsökkentésnek. Persze ez sem ment gond nélkül. Néhányan a republikánusok közül jelezték, nem fogják támogatni a lazítást. Egyikük Rand Paul, aki a 2018-as költségvetés vitájában nyíltan kiállt a 43 milliárd dolláros lazítás ellen. Ellene többen felszólaltak.

„Nem tudom, hogy egyszerűen nem érti a dolgokat vagy csak magányos harcosként szavaz nemmel. Mindig nemmel szavaz, amikor igennel kellene. Ha már konzervativizmus. Hogyan csökkenthetnénk érdemben adót, a költségvetési döntése nélkül. Ennek a költségvetési döntésnek egy elsődleges oka van, ez pedig a jelentős adócsökkentés megalapozása” – fogalmazott Lindsay Graham republikánus szenátor.

A heritage foundation eseményen Donald Trump nem ment el szó nélkül amellett, hogy Kentucky államban két újabb konföderációs szobrot távolítottak el.

„Hiszünk benne, hogy az alkotmány a legnagyobb politikai dokumentum a történelemben és a bíráknak úgy kell értelmezniük azt, ahogy le van írva. Hiszünk abban, hogy meg kell őrizzük a történelmünket nem meg kell semmisítenünk azt. Most meg már egyesek Kolumbusz Kristóf szobrait akarják elpusztítani. Mi lesz a következő. Ennek véget kell vetni, ez az örökségünk” – tette hozzá az amerikai elnök.

Trump arról a folyamatról is beszélt, ami az amerikai profi futball ligából, az NFL-ből indult. Egy ideje ugyanis a színes bőrű játékosok nem állnak vigyázzba az amerikai himnusz alatt, hanem tiltakozásként letérdelnek. Az elnök szerint meg kell tanítani a fiatal amerikaiknak, hogy szeressék országukat és becsüljék a zászlót és a himnuszt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!