2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Trump hibáról beszélt, Clinton kijátszotta a női kártyát

2016. november 2., szerda 10:12, frissítve: szerda 10:48

Minimálisra csökkent Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt előnye republikánus ellenfelével szemben az Egyesült Államokban. Egyes hírek szerint ráadásul már Donald a népszerűbb.

A wisconsini Eau Claire-ben kampányolt Donald Trump. „Azt  üzenem, bármilyen demokrata szavazónak, aki már leadta a szavazócéduláját Hillary Clintonra, és akinek olyan érzése van most, mint amikor vesz valamit, majd később megbánja: vagyis meg akarja változtatni a szavazatát. Wisconsin egyike annak a sok államnak, ahol meg lehet változtatni az előszavazatokat, ha hibát követtek el. Sok dolog derült ki, amióta szavaztak. Tehát ha itt, Michiganben, Pennsylvaniában vagy Minnesotában laknak, megváltoztathatják a szavazatukat” – hangsúlyozta Trump.

Közben Columbusban, Ohióban Barack Obama arra szólította fel a szavazókat, hogy Hillary Clintont támogassák. Az amerikai elnök elismerte, hogy a korábbi külügyminiszter követett el hibákat minisztersége alatt, de az elnök szerint Clinton alapvetően jó és tisztességes ember. „Ezek nem egyenlő jelöltek. Csak egy van közülük, aki megérdemli a szavazatokat, aki okos, aki egyenes, aki tapasztalt, akinek a szíve a helyén van, aki talán a legképzettebb ember, aki valaha is erre posztra pályázott, és ez Hillary Clinton” – mondta a jelenlegi elnök.

Hillary Clinton Floridából szólt oda Donald Trumpnak. Sőt a korábbi Miss Universe-t, a venezuelai születésű Alicia Machadót is maga mellé állította. „Az világos, hogy nem tiszteli a nőket, a külsőnk alapján ítél meg, azt hiszi bármit megtehet és megússza. Én most a nők és a latin nők oldalán állok itt ki országszerte, amerikaiakért, akiket elborzaszt a veszélyes ötleteivel és vízióival, és hangosan mondjuk ki és tisztán: nem, Trump nem fogja megúszni” – mondta Clinton.

Hillary kijátszotta a női kártyát is. „Tudják az nincs rendben, ha inzultálunk embereket, az nem jó. És nézzék meg hogyan hívja a nőket: ronda, undorító, szörnyű állandóan. Disznónak nevezi őket, és pontozza a testüket 1-től 10-ig” – tette hozzá Clinton.

Hillary Clintonnak a múlt heti, újabb e-mail-botránya után esett a népszerűsége, így most a két jelölt fej fej mellett áll a közvélemény-kutatások szerint. A CBS amerikai televízió szerint a Wall Streetről érkező egyes jelzések Donald Trump győzelmét vetíthetik előre. A Moody’s Analytics pénzügyi elemzőközpont viszont egyértelműen Hillary Clinton győzelmére számít.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!