2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Trump háborúra készíti fel híveit

2016. október 21., péntek 07:17, frissítve: szombat 15:40

Donald Trump gerillaháborúra készíti fel a híveit, a segélyszervezetek bírálják Görögországot a hotspotokban uralkodó rossz állapotok miatt. Nemzetközi lapszemle.

Donald Trump gerillaháborúra készíti fel a híveit – írja kommentárjában a brit Telegraph azt követően, hogy a republikánus elnökjelölt a Las Vegas-i tévépárbajban kijelentette: nem biztos, hogy elfogadja a november 8-i elnökválasztás eredményét. A londoni lap szerint Trump úgy viselkedett, mint egy illuzionista, aki a nagy mutatványig bizonytalanságban tartja a nézőket. A Telegraph megjegyzi, hogy Trump az ellenfél minősíthetetlen elutasításával, a média elleni támadásokkal és a választások meghamisítására való utalásokkal nem a vereség elfogadására, hanem inkább „az ellenség általi” megszállás után következő gerillaháborúra készíti fel híveit.

A segélyszervezetek bírálják Görögországot a hotspotokban uralkodó rossz állapotok miatt – írja az Ekatimerini című görög lap. Az újság internetes kiadása szerint az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet elmarasztalta Görögországot, ahol a menekültek megdöbbentő körülmények között élnek. Az Orvosok Határok Nélkül szerint nemcsak Görögország, hanem az Európai Unió részéről is hiányzik a politikai szándék arra, hogy ezzel a problémával megküzdjenek.

Szerbia is humanitárius segítséget nyújt Szíriának. A Szputnyik orosz hírügynökség beszámolója szerint az 50 tonnás segélyt egy Iljusin–76 típusú szállító repülőgép vitte a nisi repülőtérről Aleppóba. A segélyszállítmányban cukor, liszt, olaj van, de a szerbek küldenek hálózsákokat, gyógyszereket, ruhákat és cipőket is a rászorulóknak. A belgrádi sajtó beszámolója szerint Alekszandar Csepurin belgrádi orosz nagykövet úgy nyilatkozott, hogy a humanitárius segély a szerb nép nagylelkűségéről tanúskodik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!