2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Trump figyelmeztette Észak-Koreát

Hír TV

2017. november 8., szerda 06:37, frissítve: szerda 10:35

Az amerikai elnök arra figyelmeztette Észak-Koreát, hogy ne becsülje alá, és ne tegye próbára a civilizált világot. Donald Trump fogadkozott, hogy országa megvédi önmagát és szövetségeseit a phenjani nukleáris fenyegetéstől. Az elnök a dél-koreai parlamentben mondott kemény hangú beszédében azt üzente a kommunista Észak-Koreának, hogy nem tudja az Egyesült Államokat megfélemlíteni.

Az amerikai elnök a keddi napot a koreai amerikai támaszponton, majd az elnöki palotában töltötte, ezután látogatott el a törvényhozásba, ahol kemény hangú beszédet mondott.

„Nem engedjük, hogy Amerikát vagy szövetségeseit zsarolják vagy támadják. Nem engedjük, hogy amerikai városokat pusztítással fenyegessenek. Nem leszünk megfélemlítve. És nem engedjük, hogy a történelem embertelenségei megismétlődjenek itt, ezen a földön, ahol harcoltunk és meghaltunk azért, hogy biztonságot teremtsünk” – jelentette ki Donald Trump, aki sürgette a világ országait, hogy közös erővel szigeteljék el Phenjant.

„A kifogások idejének vége. Most az erő ideje jött el. Ha békét akarunk, keménynek kell lenni. A világ nem tolerálhatja egy olyan zsivány rezsim fenyegetéseit, amely nukleáris pusztítással fenyeget. Minden felelős nemzetnek egyesítenie kell erejét, hogy elszigeteljék a brutális észak-koreai rezsimet, hogy megtagadják azt és minden tettét. Nem támogathatják, nem láthatják el és nem fogadhatják el. Minden nemzetet arra szólítunk fel, így Kínát és Oroszországot is, hogy fogadják el az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, csökkentsék a diplomáciai kapcsolatok szintjét a rezsimmel, és szakítsanak meg mindenféle kereskedelmi és technológiai kapcsolatot” – hangsúlyozta.

Az amerikai elnök azt üzente Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, hogy fegyverei nem nyújtanak neki biztonságot. Az elnök beszéde előtt és alatt tüntetések voltak a nemzetgyűlés épülete előtt.

„Trump tegnap és ma Dél-Koreában volt. A találkozó eredménye azt mutatja, hogy nem vendég, hanem tolvaj. Háborúval fenyegetett, fegyverkereskedelemről beszélt, és több millió dollárt rabolt el kereskedelmi nyomásgyakorlással. Ez a Trump eljött a nemzetgyűlésünkbe, olyan beszédet mondott, amellyel inzultálta a népünket, ezért szerveztük a tiltakozást” – mondta az egyik tüntető.

Donald Trump a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe kívánt látogatást tenni, de az utat az utolsó pillanatban le kellett mondani a rossz időjárás miatt. Az amerikai elnököt és a kíséretében lévő újságírókat szállító, öt helikopterből álló légi konvoj elindult ugyan az övezetbe, de a rossz látási viszonyok miatt a pilóták nem látták egymás gépeit, nem kockáztatták meg a leszállást, és visszatértek a bázisra.

Az amerikai elnök 12 napos ázsiai körútján tett kétnapos látogatást Dél-Koreában, majd Pekingbe repült. A következő napokban felkeresi Vietnámot és a Fülöp-szigeteket is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!