2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Trump figyelmeztette a kirúgott FBI-igazgatót

,

2017. május 13., szombat 10:15, frissítve: szombat 10:41

Elismerte Donald Trump, hogy az orosz beavatkozással kapcsolatos nyomozás is közrejátszott az FBI igazgatójának kirúgásában. Az amerikai elnök ugyanakkor továbbra sem adott egyértelmű magyarázatot a menesztésre, azonban egy Twitter-üzenetben arra szólította fel James Comey-t, hogy ne szivárogtassa ki négyszemközti beszélgetéseik részleteit a sajtónak.

Még mindig nem adott világos magyarázatot Donald Trump az FBI igazgatója, James Comey kirúgására, de egy interjúban azt már elismerte, hogy a dolognak köze volt ahhoz, hogy a Szövetségi Nyomozóiroda elkezdte vizsgálni, volt-e orosz beavatkozás az amerikai elnökválasztás során.

„A döntés előtt azt mondtam magamnak, ez a dolog Trump és Oroszország kapcsolatáról kitaláció, amelyet a demokraták kifogásnak használnak a választási vereségük igazolására” – fogalmazott az amerikai elnök.

Trump arról is beszélt, hogy a kirúgás előtt vacsorázni hívta James Comey-t, és megkérdezte tőle, hogy személyesen ellene nyomoznak-e, amire elmondása szerint nemleges választ kapott. Sokak szerint az elnök már ezzel is beavatkozott az FBI munkájába.

Közben egy Twitter-üzenetben Trump figyelmeztette a kirúgott igazgatót, hogy ne szivárogtassa ki négyszemközti beszélgetéseik részleteit a sajtónak. Elemzők szerint Comey elbocsátása összehozza a republikánusokat és a demokratákat, és a nyomozás sem áll majd meg.

„Ezek az oda-vissza küldött tweetek olyan emberekről szólnak, akiket kedvelnek, tisztelnek, és az én véleményem szerint ez összehozza a republikánus és demokrata párti embereket, ami amúgy nagyon nehéz lenne egy ilyen nagyon megosztott intézményben. A két titkosszolgálati bizottság, a képviselőházi és a szenátusi az elnökökkel és a kisebbségi tagokkal tegnap ülésezett, és úgy tűnik, hogy mindannyian kiállnak Comey mellett, és ez sokkoló. Elképesztő, hogy az elnök így össze tudta hozni őket” – mondta az American University professzora, James Thurber.

Donald Trump az orosz befolyást vizsgáló nyomozás hitelességét is megkérdőjelezte annak ellenére, hogy Corney utódja, az FBI megbízott vezetője egy nappal korábban megerősítette, hogy továbbra is prioritásként kezelik az állítólagos orosz beavatkozás kivizsgálását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!