2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Trump: Ez meg fog változni, oké?

2016. május 30., hétfő 12:17

Amerika jobban bánik az illegális bevándorlókkal, mint a háborús veteránokkal – jelentette ki Donald Trump Washingtonban, a hadifoglyokra és bevetés közben eltűnt katonákra emlékező motoros felvonulás tagjai előtt. A szervezetnek mintegy félmillió tagja érkezett a megemlékezésre az Egyesült Államok fővárosába.

A Guruló Mennydörgés: jellegzetes hangjáról kapta a nevét az egyik motoros szervezet, amelynek több százezer tagja vonult fel Washingtonban, hogy tisztelegjen az amerikai háborús veteránok, a hadifoglyok és a bevetés közben eltűnt katonák előtt. A motoros menet a Pentagontól gördült a vietnami háború emlékművéig.

Innen néhány ezren továbbgurultak a Lincoln Emlékműhöz, hogy meghallgassák Donald Trump beszédét. A republikánusok egyetlen állva maradt elnökjelölt-aspiránsa a veteránok dicséretéből sem hagyta ki visszatérő kampánytémáját, a bevándorlást.

„Gondoskodnunk kell a veteránjainkról. Sokszor az illegális bevándorlók jobb elbánásban részesülnek ebben az országban, mint a veteránjaink. Ez meg fog változni, oké? Nem hagyjuk, hogy ez így menjen tovább!”– közölte Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns.

A következő republikánus előválasztást június 7-én tartják Kaliforniában – itt Trump már ellenfelek nélkül indul, miután minden riválisa visszalépett, ő pedig megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges számú támogató küldöttet. A milliárdos azóta a demokrata éllovason, Hillary Clintonon élcelődik, amiért neki ez még mindig nem sikerült.

„Mi nyertünk, Hillary pedig még Bernie-t sem tudja megverni. És igazság szerint Bernie-t nem lenne nehéz megverni – bár egy dologban igaza van: a kereskedelem terén Amerikát kirabolja a többi ország” – mondta Trump.

A már Kaliforniában kampányoló Bernie Sanders közben szintén Clintont támadta, aki szerinte nem tudja megverni Trumpot. Sanders ugyanakkor azt nem zárta ki, hogy Clinton alelnökjelöltje legyen, ha riválisa felkéri erre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!