2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Trump visszalépését pedzegetik

,

2016. október 9., vasárnap 07:26, frissítve: hétfő 16:39

Újabb botránya után már Donald Trump visszalépését pedzegetik a republikánusok. Az elnöki versenyben jelenleg vesztésre álló milliárdos ugyanakkor ezt elképzelhetetlennek tartja. Donald Trump-nak egy 2005-ös hangfelvétel miatt kellett magyarázkodnia, amin nőkre tett megjegyzéseket. Ugyan a republikánus jelölt videó-üzenetben kért bocsánatot, azért a Clinton házaspárnak is üzent.

Donald Trump egy televíziós beszélgetős műsor vezetőjének mesélte el, hogyan akart elcsábítani egy férjes asszonyt – sikertelenül. A most nyilvánosságra hozott felvételen azt mondja: „ha valaki sztár, bármit megtehet a nőkkel”. A republikánus elnökjelölt legújabb botránya nagy port kavart, és már eddig is sokan támadták a nőkre tett sértő megjegyzései miatt.

Több republikánus politikus is a közösségi oldalakon tiltakozott a kijelentések miatt, és azonnali bocsánatkérést követelt. Trump nem sokkal később tette közzé saját közösségi oldalán videoüzenetét.

„Sosem mondtam, hogy tökéletes vagyok, nem tettettem magam másnak. Mondtam és tettem olyan dolgokat, amelyeket sajnálok, és a ma nyilvánosságra hozott, több mint egy évtizede elhangzott szavaim is ilyenek. Bárki, aki ismer, tudhatja, hogy ezek nem az igazi énemet tükrözik. Én mondtam, tévedtem, és most bocsánatot kérek” – mondta Trump, majd rögtön rátért arra is, hogy miért kell mégis rá szavazni. Az őt támadó demokrata kommentárokra – köztük Hillary Clinton bejegyzésére – azt reagálta: Bill Clinton ennél sokkal rosszabbakat is mesélt.

A két elnökjelölt vasárnap újabb televíziós vitában csap össze. Az első alkalommal Hillary Clintont hozták ki győztesnek a közvélemény-kutatások. Az elnökválasztás pontosan egy hónap múlva, november 8-án lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!