2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Trump a kukába dobná az Obamacare-t

2016. október 28., péntek 08:45, frissítve: péntek 11:52

Visszavonja a Barack Obama-féle egészségbiztosítási törvényt, ha elnökké választják – jelentette ki Donald Trump. A republikánus jelölt korábban csak bírálta az Obamacare néven ismert törvényt, amely több tízmillió amerikaira terjesztette ki az állami egészségügyi ellátást.

Erős kijelentéssel kezdte ohiói kampányrendezvényét Donald Trump. A republikánus jelölt korábban azt mondta, nem fogadja el az elnökválasztás eredményét, ha veszít – most viszont már magát a voksolást is teljesen fölöslegesnek tartja.

„Hillary Clinton 45 százalékra akarja emelni a kisvállalkozások adóját, ez micsoda különbség, micsoda különbség! Azt gondoltam magamban, le kellene fújnunk a választást, és Trumpot kihirdetni győztesnek, nem? Clinton olyan rosszul politizál” – fogalmazott.

A republikánusok elnökjelöltje néhány napja Floridában már utalt rá, hogy szakítana a jelenlegi demokrata vezetés egészségpolitikájával. „Az egyik legfontosabb ok, amiért nyernünk kell november 8-án, hogy visszavonjuk és lecseréljük az Obamacare-t. Nem folytathatjuk így tovább, nem mehet tovább ez a – ahogy ők hívják – megfizethető egészségügyi ellátás” – tette hozzá Trump.

A republikánus jelölt ezt most megerősítette, és kijelentette: visszavonja a Barack Obama nevéhez kötődő egészségbiztosítási törvényt, ha megválasztják. A jogszabály több tízmillió amerikaira terjesztette ki az állami egészségügyi ellátást, így jelentősen megugrottak az egészségbiztosítási rendszer kiadásai. Az amerikaiak többsége önkéntes magánpénztárakon keresztül kap egészségügyi ellátást, ők nem fogadták jól, hogy kiterjesztették az ingyenes ellátást azokra is, akik nem tudnak vagy nem akarnak költeni saját egészségükre.

Közben Trump alelnökjelöltje, Mike Pence kisebb balesetet szenvedett: az őt szállító repülőgép lecsúszott a New York-i repülőtér esőtől síkos futópályájáról. A gépen senki sem sérült meg, amit a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton örömmel nyugtázott egy Twitter-bejegyzésben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!