2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Tragédia: sétáló családot késelt meg

2015. október 4., vasárnap 13:16, frissítve: hétfő 15:28

Ismét köveket dobálnak a palesztinok Jeruzsálemben. A zavargások előzménye, hogy palesztinok zsidókat késeltek meg, a támadásokra az izraeli biztonsági erők terrorellenes rajtaütéssel válaszoltak. Az egyik merénylő egy szélsőséges palesztin szervezet tagja volt.

A támadás utáni percek vasárnap hajnalban Nyugat-Jeruzsálem utcáin, ahol egy palesztin fiatal egy tizenéves zsidó fiút késelt meg, majd menekülni próbált. Az izraeli rendőrök perceken belül bekerítették és lelőtték, a megsebesített zsidó fiú túlélte a támadást. A hétvégén ez volt a második késelés az izraeli fővárosban.

Ciszjordániában terrorellenes razziát tartottak az izraeli hatóságok azután, hogy szombaton egy palesztin fiatalember késsel rontott egy zsinagógába tartó zsidó családra Kelet-Jeruzsálemben. A 21 éves apát megölte, az anyát súlyosan megsebesítette, a két gyermeknek nem esett bajuk. Egy arra járó középkorú rabbi a család védelmére sietett, mire a támadó őt is leszúrta, majd az egyik áldozat fegyverével lövöldözni kezdett a palesztin fiatalember. Egy amatőr felvétel tanulsága szerint a kiérkező rendőrök üldözőbe vették, majd lelőtték.

A ciszjordániai támadó egy 19 éves joghallgató volt, aki az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet soraiba tartozott. Az izraeli rendőrség elővigyázatosságból kitiltotta a fiatal palesztinokat Jeruzsálem óvárosából, ahova csak a helyi lakosokat és üzlettulajdonosokat engedik be.

„Az izraeli rendőrség szigorított a biztonsági intézkedéseken az óváros környékén a késelések miatt. Az óvárosba nem léphetnek be izraeli arabok, csak az 50 év feletti férfiakat engedjük a Templom-hegyre. Az intézkedés addig tart, amíg szükséges” – mondta a rendőrségi szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!