2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Tovább javult Boris Johnson állapota

Tovább javult az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök állapota - közölte csütörtök délután a londoni kormányfői hivatal.

  • Tovább javult Boris Johnson állapota

A Downing Street szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnson jól töltötte az éjszakát, állapota az intenzív kezelés hatására folyamatosan javul.

A szóvivő szerint a miniszterelnök jó hangulatban van.

Az 55 éves Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a COVID-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei tíz nap elkülönítés után sem múltak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása.

Az azonban a Downing Street szerda esti tájékoztatóján hangzott el először, hogy a miniszterelnök állapota javulásnak indult.

Johnson szóvivőjének csütörtöki nyilatkozata szerint a javulás azóta is folyamatos.

A miniszterelnöki feladatok ellátását Johnson felkérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfő gyógykezelésének idejére.

Boris Johnson legutóbb múlt csütörtökön jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor Nagy-Britanniában milliók köszöntötték tapssal az egészségügyi dolgozók áldozatos helytállását. Az emberek a városokban az erkélyekre, ablakokba, illetve a házak elé kiállva tapsoltak és éljeneztek.

A "Clap for our Carers" - "Tapsoljuk meg azokat, akik gondunkat viselik" - elnevezésű országos kezdeményezéshez csatlakozott Johnson is, aki egy hete már betegen, a Downing Street-i kormányfői rezidencia előtt tapsolt és mondott köszönetet az állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!