2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Történelmi hevességű hóvihar várható

Már több halálos áldozata is van az Egyesült Államokat sújtó ítéletidőnek. A havazás megbénította az ország középső részét, Montanában mínusz 41 fokot mértek.

Elérte a téli viharzóna az Egyesült Államok keleti partvidékét. A fagyos utakon több száz autóbaleset történt, több ezer repülőjáratot pedig törölni kellett. A hatóságok súlyos áramkimaradásokra is számítanak. A havazás megbénította az ország középső részét, Montanában mínusz 41 fokot mértek. Az ítéletidőnek a héten már több halálos áldozata is volt Amerikában.

Texasban már korábban is komoly fennakadásokat okozott a fagy, amely most a téli viharzónával az Egyesült Államok keleti partvidékére is megérkezett. Több állam útjain is tömegkarambolok voltak, sok száz kisebb autóbalesetről is érkezett jelentés.

Arkansas és Tennessee állam kormányzói szükségállapotot hirdettek, New York városában hóriasztást adtak ki, több államban pedig a hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy vásároljanak élelmiszert, és készüljenek fel a több napos áramszünetre. A texasi Dallasban korábban 270 ezer háztartás és üzlet maradt áram nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!