2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Tömegszerencsétlenséggel végződött egy esküvő Nigériában

Legkevesebb 103 esküvői vendég meghalt, amikor felborult egy csónak Nigéria északi részén - közölte a hatóság.

  • Tömegszerencsétlenséggel végződött egy esküvő Nigériában

A helyi lakosok és a rendőrség továbbra is több tucat embert keresnek, akik azon a túlzsúfolt hajón utaztak, amely hétfőn kora reggel borult fel Kwara állam Pategi megyéjében, az állam fővárosától, Ilorintól mintegy 160 kilométerre a Niger folyón - mondta el a rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy eddig száz embert mentettek ki.

A baleset vízbe fulladt áldozatainak többsége több faluból származott, és együtt vettek részt egy esküvőn, ahol késő éjszakáig tartott az ünneplés - közölte Abdul Gana Lukpada helyi rendőrfőnök.

A vendégek motorkerékpárokon érkeztek a rendezvényre, azonban egy helyi készítésű bárkán kellett hazatériük, mert az utakat a heves eső miatt víz árasztotta el.

"A csónak túlterhelt volt, majdnem 300-an utaztak rajta. Menet közben egy úszó fatörzsnek ütköztek, ami kettéhasította a járművet" - mondta Lukpada.

Az esküvőt a szomszédos Niger állambeli Egboti faluban rendezték. A baleset egy helyi lakos elmondása szerint hajnali három órakor történt, így órákig senki sem értesült a szerencsétlenségről

Először mintegy ötven embert mentettek ki, a mentés eleinte "lassú és nagyon nehéz" volt Lukpada beszámolója alapján.

A keresés szerdára virradóra még tarott.

A helyben gyártott csónakok balesetei gyakoriak a folyón, a vízi járművek rossz állapotának és túlterheltségének tulajdonítják őket.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!