2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Tömegesen szállították kórházba az embereket az ellenzéki rendezvényről

2017. május 28., vasárnap 20:30, frissítve: hétfő 09:28

Legalább 76 embert szállítottak vasárnap mérgezési tünetekkel az albán főváros, Tirana kórházaiba az ellenzéki, jobboldali Albán Demokrata Párt (ADP) választásikampány-nyitó rendezvényéről – jelentette a macedóniai Alsat-M televízió.

A televízió tudni véli, hogy a kórházba szállítottak között van Lulzim Basha, az ADP vezetője is. A rendőrség szerint a rendezvény résztvevőinél azonos tünetek jelentkeztek: égető érzés a szemben és a felsőtest bőrfelületének kipirosodása.

A szemtanúk beszámolója szerint a gyűlésen az ADP-vezető fellépése közben fehér port láttak a levegőben.

A tiranai rendőrségre hivatkozva a televízió közölte azt is, hogy a szükséges orvosi ellátást követően a kórházba kerülő aktivisták többségét hazaengedték, azonban három súlyos állapotban lévő páciens további kezelésre szorul.

A biztonsági erők közlése szerint a tiranai főügyészség szakértői külön csoportot hozott létre az incidens kivizsgálására. A hatóságok egyelőre nem értékelték a történteket.

Albániában június 25-én tartanak parlamenti választást, az előzőt 2013 júniusában rendezték. Azon a szocialista párt vezette baloldali választási szövetség győzött a szavazatok 57 százalékával, a jobboldali Albán Demokrata Párt – amely előtte nyolc évig hatalmon volt – 39 százalékot szerzett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!