2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Többen meghaltak az ítéletidő miatt

,

2016. május 30., hétfő 12:01, frissítve: hétfő 19:39

Halálos áldozatai is vannak az ítéletidőnek Németországban. Az ország déli részén már négyen vesztették életüket a súlyos viharok és áradások miatt – köztük egy tűzoltó, aki egy embert akart kimenteni egy épületből, de végül mindketten meghaltak. A német meteorológiai szolgálat szerint vasárnap éjjel egy-két óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor hetek alatt.

Baden-Württemberg egyik kisvárosában még egy aluljáró is úszómedencévé változott. Németország déli részén néhány óra alatt esett annyi eső, mint máskor több hét alatt. A felhőszakadást olyan vihar kísérte, amilyenre évtizedek óta nem volt példa a térségben. A megáradt folyók házakat mostak el, a sártenger autókat sodort magával. Az Audi egyik gyárát is elöntötte a víz, a termelést le kellett állítani.

„Még soha nem láttunk ilyen nagy víztömeget ilyen rövid idő alatt. A Rems és a Josefbach folyó vízszintje nagyon rövid idő alatt megemelkedett. Különösen az aluljárókban és a közlekedésben adódtak komoly problémák. Ahogy láthatja, néhány autó elakadt, és sok épület alagsorát elöntötte a víz” – mondta Markus Herrmann, a Schwäbisch Gmünd szóvivője.

Az ítéletidő halálos áldozatokat is követelt a német tartományban. Egy tizenéves lány a vasúti híd alá menekült, de elsodorta a vonat. Egy 60 éves férfi a mélygarázsban fulladt meg, egy tűzoltó pedig mentés közben lelte halálát. Csatornaakna szippantotta be azzal a civillel együtt, akinek a segítségére sietett. „Egyelőre annyit tudunk, hogy ez a tragikus eset egy éjjeli mentőakció során történt. Egy tűzoltó meghalt, és az az ember is életét veszítette, akit meg akart menteni” – tette hozzá Markus Herrmann.

Az anyagi kár több millió euró az első becslések szerint. A rengeteg esőre az lehet a magyarázat, hogy a vihar szokatlanul lassan vonult át Németország déli része felett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!