2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Több tucatnyian haltak meg az újabb merényletben

2015. október 12., hétfő 11:15, frissítve: hétfő 11:29

Öngyilkos merényleteket hajtottak végre egy forgalmas piac és egy menekülttábor ellen Csádban, a terrorakciókban mintegy három tucatnyian meghaltak és 50-en megsebesültek. A hatóságok szerint a robbantásokat a nigériai Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet követte el.

33 ember vesztette életét és 51-en sebesültek meg Csádban, amikor a nigériai Boko Haram terrorszervezet öngyilkos merényletet hajtott végre.

„Szeretnék mindenek felett biztosítani mindenkit, hogy minden biztonsági intézkedést meghozunk, hogy ezek a szokásos akciók ne történjenek meg újra. Ugyanakkor sürgetem a lakosságot, hogy legyen éber” – hangsúlyozta Kedallah Younous Hamidi, Lac Régió kormányzója.

A hatóságok beszámolója szerint három robbanás rázta meg a várost, amelyeket öt terrorista követett el egy összehangolt akció során, két helyszínen. Az első robbantás egy forgalmas piactéren történt, ahol nők egy csoportja a szombati csúcsforgalomban felrobbantotta magát, és a detonációban legkevesebb 16 ember vesztette életét. Ezzel párhuzamosan egy közeli menekülttáborban is robbantottak, ahol a szélsőségesek elől menekülő nigériaiakat szállásolták el. Ez utóbbi támadásban 22 ember halt meg.

A Boko Haram már korábban is hajtott végre terrorakciókat Csád területén, de megfigyelők szerint a szombati volt az eddigi legsúlyosabb támadása a Nigériával szomszédos országban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!