2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Több száz halálos áldozata van a Peruban terjedő dengue-láznak + videó

Már 430 halottja van a Peruban tavaly óta terjedő dengue-láznak. Hétfőn egészségügyi vészhelyzetet hirdettek a fertőzöttek számának rohamos emelkedése miatt. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint tavaly rekordot döntött a járvány, több mint öt millió esetet jelentettek.

  • Több száz halálos áldozata van a Peruban terjedő dengue-láznak + videó

Zsúfolt kórházak, üres utcák. Peruban sokan lázra, izomgörcsre és ízületi fájdalmakra panaszkodnak. Ezek a dengue-láz legfontosabb tünetei.

Mivel az év első hét hetében a tavalyi év azonos időszakához képest 95 százalékos emelkedést mutat dengue-láz által fertőzött emberek száma holnaptól az ország 20 régiójában 90 napos egészségügyi vészhelyzetet rendelek el – nyilatkozta Alberto Otárola, Peru miniszterelnöke.

A betegség terjedéséhez hozzájárul a napok óta tartó hőhullám, a sok eső, ami kedvez a vírust terjesztő szúnyogok szaporodásának.

A helyzet súlyos itt a Casma tartományban, több szomszédos régióból is jelentettek dengue-lázas megbetegedéseket. Sajnos nincs elég kórház, de mindenkit megpróbálnak ellátni a városban. Azonban az összeomlástól tartunk mert olyan alapvető feltételek hiányoznak mint például a hordágy – mondta Casma város polgármestere.

Míg Dél-Amerikában a gengue-láz terjed megállíthatatlanul, az Északi Sark környékén egy másik járvány jelent meg. A madárinfluenza a világtörténelemben először elérte az Antarktiszi térséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!