2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Több rabot is lefejeztek a véres leszámolásban

2017. január 16., hétfő 13:18, frissítve: hétfő 13:18

Már 30 halottja van a brazíliai börtönháborúnak, amely a kábítószer-forgalmazás joga miatt tört ki a rivális bandák között. A felfegyverzett rabok már több társukat is lefejezték a véres leszámolás közben.

Két rivális bűnbanda csapott össze, hogy eldöntsék, ki árulhat kokaint a rácsok mögött. A hétvégi véres leszámolásnak rengeteg halottja van. A holttestek azonosítása még tart, de annyit már lehet tudni, hogy három rabot lefejeztek a társaik.

„A rabok megvárták a látogatási idő végét, és amikor vissza kellett volna menniük a cellájukhoz, mind egyszerre rohanták meg a riválisok lakóterét. A rendőrök próbálták megállítani őket, de a rabok sokkal többen voltak, és át tudtak törni” – közölte Wallber Virgolino brazil igazságügyi államtitkár.

A rabok fegyvert is szereztek, ezért a rendőrök megvárták az erősítést, és csak a mészárlás másnapján tértek vissza a börtönbe.

A fegyintézet kapacitása 620 fő, jelenleg azonban kétszer ennyi embert tartanak itt fogva. Brazíliában az idén már 140 rab halt meg erőszakos összecsapásokban, a túlzsúfoltság és a börtönőrök alacsony száma miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!