2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Orbán: Senki nem jöhet át engedély nélkül

2016. március 7., hétfő 16:07, frissítve: szerda 10:04

Rendkívüli csúcstalálkozón egyezkednek az EU-s vezetők Törökországgal a menekültválság kezeléséről. Orbán Viktor lezárná az unió külső határait.

Orbán Viktor szerint az Európai Unió külső határait le kell zárni, a migránsok közvetlen áthelyezéséről pedig szó sem lehet. A miniszterelnök az uniós és török vezetők rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozója előtt kijelentette, a magyar kormány semmilyen engedményre nem hajlandó a menekültek közvetlen áttelepítésével kapcsolatban.

„Senki nem jöhet át regisztráció és engedély nélkül. Másodszor szó sem lehet semmifajta közvetlen áttelepítésről Törökországból Európába. Magyarországra semmiképpen, ott nincs esély arra, hogy a magyar kormány bármilyen engedményt tegyen. Az Európába történő behozatalt is elhibázottnak tartjuk, ugyanis ha Görögországból vagy Törökországból közvetlenül hozunk át migránsokat, az felhívás keringőre, olaj a tűzre. Csak még többen fognak jönni” – fogalmazott a magyar kormányfő.

Kiszivárgott értesülések szerint Ankara kötelezettséget vállal határainak megerősítésére, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat. Cserébe a tagállamok 3 milliárd euróval támogatják a török menekültpolitikát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!