2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Több helyen incidensek kísérték a sztrájkot és a tüntetéseket

Több tucatnyian megsérültek a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapásokban a francia fővárosban. A nyugdíjreform és az elnök ellen demonstrálókat könnygázzal oszlatták fel a hatóságok. Nyolcvan embert vettek őrizetbe. A közlekedési dolgozók egynapos általános sztrájkot hirdettek. Az akcióhoz szinte valamennyi ágazat csatlakozott a közoktatástól a rendőrségen át az egészségügyi dolgozókig.

  • Több helyen incidensek kísérték a sztrájkot és a tüntetéseket

Ellökték, majd a földön vették őrizetbe a kormányellenes tüntetőket a franciaországi Nantesban. A kikötővárosban több ezren vonultak utcára. A demonstrálók a nyugdíjrendszer átalakítása ellen tiltakoztak. Számos szakszervezet is csatlakozott a megmozduláshoz. Tüntettek többek között a vasúti és az egészségügyi dolgozók, a tanárok és a rendőrök egy része is.

Emmanuel Macron 2025-től egységesítené a jelenleg működő 42 nyugdíjrendszert, azonban ez az emberek többségét hátrányosan érintené.

A nyugdíj reform volt az utolsó csepp a pohárban. Az elmúlt években minden támogatást elvettek tőlünk. Csökkentek a munkahelyek az állami szektorban, a munkanélküli ellátások is

- panaszkodott egy francia férfi.

Nantesban a demonstráció békésen kezdődött, később azonban a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Nemcsak Nantesban történtek zavargások, hanem MONTPELLIERben, Bordeauxban és Párizsban is. A fővárost szinte teljesen megbénították a demonstrációk és a sztrájkok.

Ritka pillanatok egyike, hogy egyetlen turistát sem lehetett látni Párizs egyik fő látványosságánál, ahol egyébként kígyózó sorok szoktak állni. Csütörtökön ugyanis nem nyitott ki az Eiffel torony.

Csalódott vagyok. Csak azért jöttünk ide, hogy megnézzük az Öreg Hölgyet. Holnap indulunk haza, így nem lesz több esélyünk

- szomorkodott egy bolgár turista.

Közlekedni is alig lehet a divatfővárosában. A vasúti járatok zöme szünetel. A párizsi metró 16 vonalából 11-en nem közlekednek a szerelvények, és százával kellett törölni repülőjáratokat is. Egész hétvégén fennakadások várhatóak, miután a tömegközlekedési dolgozók szakszervezete hétfőig folytatni kívánja a sztrájkot.

Párizsban több tucatnyian megsérültek a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapásokban. Nyolcvan embert vettek őrizetbe. Csütörtökön a fővárosban százezrek, országos szinten pedig több mint egymillióan vonultak utcára.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

A Lánchíd-felújítást végző cég tulajdonosi köréhez juthatott vissza az a másfélmilliárd forint, amit a hídrenoválásra szánt pénzekből utaltak el a számlagyáras Vig Mór cégének – ezt lehet kikövetkeztetni azokból az információkból, amelyeket egy, a beruházásra és az azt körüllengő korrupciógyanús folyamatokra rálátó bennfentes osztott meg Budai Gyulával.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!