2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Több ezer szélsőséges küzd pszichológiai gondokkal

2017. augusztus 23., szerda 07:21, frissítve: szerda 08:21

Franciaországban a radikalizálódás miatt nyilvántartott emberek mintegy harmadának pszichológiai problémája van.

Orbán Viktor erőddé változtatja Magyarországot, de a határon túli magyarok szavazatait is próbálja megnyerni – írja a Politico brüsszeli kiadása. A cikk idézi a kormányfő szomszédos országok magyarságának küldött levelét, amely a választási regisztrációt sürgette. A szerző megjegyzi, hogy korábban is megtérült a határon túliaknak való kampányolás, 2014-ben 95 százalékuk támogatta a Fideszt. Az írás szerint a szavazataik eldönthetik a jövő évi választást.

A radikalizálódás miatt nyilvántartott emberek mintegy harmada valamilyen pszichológiai problémával küzd – közölte a francia belügyminiszter egy tévéinterjúban. Egy tavasszal nyilvánosságra hozott jelentés szerint Franciaországban eddig 17 400 szélsőségest regisztráltak, és körülbelül egyharmaduknak pszichológiai problémái vannak.

Belgrádi lapértesülés szerint Szerbia azért rendelte haza konzultációkra sürgősséggel szkopjei nagykövetségének diplomatáit, mert a macedón titkosszolgálat követte és törvénytelenül megfigyelte őket. A Blic című lap megbízható forrásra hivatkozva azt írta, a szerb diplomatákat mindenféle indok nélkül követték, ráadásul megfélemlítéshez is folyamodtak. A nyomásgyakorlás részint külföldiek bevonásával zajlott – mondta a forrás a lapnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!