2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Több államban rendkívüli állapotot hirdettek

  • Több államban rendkívüli állapotot hirdettek

A szélsőséges téli időjárásra tekintettel rendkívüli állapotot hirdettek az Egyesült Államok déli és délkeleti részén a hét végén.

Több államban – köztük Virginiában, Oklahomában és Észak-Karolinában – nagy mennyiségű hó, illetve havas és ónos eső esett vasárnap.

Az amerikai meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a térségben szombat éjjel kezdődött havazás hétfőig is eltarthat. A legtöbb csapadék Észak-Karolinában és Virginia déli részén eshet. Észak-Karolina hegyvidéki területein akár 30 centiméternél több hó is hullhat. A tengerparti területeken heves esőzés várható, amelyet áradások kísérhetnek.

A térségben több mint 300 ezer háztartásból jelentettek áramkimaradást, közülük mintegy 180 ezret Észak-Karolinában, több mint 82 ezret Dél-Karolinában és összesen 75 ezret Tennessee, Alabama és Mississippi államban.

Az észak-karolinai Charlotte Douglas Nemzetközi Repülőtér közölte, hogy az American Airlines szombat estétől csökkentette járatait a térségben. Az amerikai légitársaság vasárnap több mint ezer járatot törölt a szélsőséges időjárás miatt, és figyelmeztetés adott ki kilenc repülőtérre Észak- és Dél-Karolina, Tennessee, valamint Virginia államban.

Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója arra kérte a helyieket, hogy lehetőleg ne induljanak útnak vasárnap. Észak-Karolina útjain több baleset is történt a hétvégén a szélsőséges időjárás miatt. Katasztrófavédelmi tisztségviselők felszólították a lakosokat, hogy halmozzanak fel három napra elegendő élelmet és vizet, illetve tartsanak maguknál elemeket az áramkimaradás lehetőségét figyelembe véve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!