2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Tóásó-ügy: bíróság elé állítanák Evo Moralest is

Tóásó Elődnek már szabadlábon kellene lennie a bolíviai törvények szerint – erről Adrian Oliva Alcazar beszélt a Hír TV-nek. A bolíviai ellenzéki politikus jelezte, hogy ha átveszik a hatalmat, akkor az eddigi jogsértések miatt bíróság elé állítják Evo Morales jelenlegi államfőt.

Adrián Oliva Alcázar bolíviai ellenzéki politikus szerint Tóásó Elődnek már most szabadlábon kellene lennie, a bolíviai törvények szerint ugyanis bármilyen ügy elévül, ha három éven belül nem indul meg az eljárás. A magyar férfit már 41. hónapja tartják előzetes fogságban – nyilatkozta a Hír Televíziónak Adrian Oliva Alcazar, aki szerint a politikai foglyok folyamatos kínzások és embertelen bánásmód áldozatai. A bolíviai ellenzéki képviselő jelezte, hogy ha átveszik a hatalmat, akkor az eddigi jogsértések miatt bíróság elé állítják Evo Morales jelenlegi államfőt, aki egyébként arra törekszik, hogy élete végéig hatalmon maradjon.

Latin-amerikai országok politikusainak egy szervezetével is együttműködik a magyar kormány Tóásó Előd ügyében – közölte Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn.

– Ha az ellenzék hatalomra kerül, akkor az első dolga az lesz, hogy Bolíviában helyreállítja a törvényességet és megteremti a jogbiztonságot – fogalmazott a politikus. Adrian Oliva Alcazar szerint az volna a legmegfelelőbb eljárás ha egy nemzetközi bizottság vizsgálná fölül az összes politikai indíttatású ügyet, és minden indokolatlan esetben haladéktalanul szabadon bocsátaná azokat a foglyokat, akiket igaztalan vádak alapján börtönöztek be. Az ellenzéki politikus úgy véli, a bolíviai államnak kárpótolnia is kell majd ezeket az embereket. Alcazar reményét fejezete ki, hogy Tóásó Előd mihamarabb szabadlábra kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!