2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Tizenhárom diák vesztette életét egy buszbalesetben

,

2016. március 20., vasárnap 19:40, frissítve: vasárnap 20:25

Egy magyar sérültje van a 13 halálos áldozatot követelő spanyol buszbalesetnek. A diákokat szállító járat kamionnal ütközött. Katalóniában kétnapos gyászt rendeltek el. Az első vizsgálatok szerint a sofőr volt a hibás.

Legkevesebb 13 ember vesztette életét vasárnap kora reggel, amikor egy külföldi diákokat szállító busz karambolozott és borult fel a Valenciát és Barcelonát összekötő autópályán. „Diákok voltak a buszon, katalán egyetemek diákjai. Néhányuk Katalóniában tanuló külföldi diák volt. A 17. hagyományos fallasi tűzijátékünnepen vettek részt Valenciában” – mondta Jordi Jané katalán belügyminiszter.

A baleset okát egyelőre nem ismerik a hatóságok, az elsődleges vizsgálatok szerint a sofőr hibázott. Ő is megsérült, annyi bizonyos, hogy nem ivott és nem fogyasztott kábítószert. „A busz úgy tűnik, először a jobb oldali korlátnak csapódott, de ezt még vizsgáljuk, majd egy hirtelen bal fordulatot vett, de annyira gyorsan, hogy az út túloldalára csapódott” – tette hozzá a belügyminiszter.

A buszon 19 ország erasmusos diákjai utaztak. „Minden protokollt aktiváltunk, hogy utolérjük az áldozatok rokonait, akik nagyon különböző országokból származnak. Orvosi és pszichológiai segítséget nyújtunk azoknak, akiknek a rokona életét vesztette vagy megsérült” – mondta Carles Puigdemont katalán miniszterelnök.

Az első jelentések még három magyar sérültről szóltak, a Külügyminisztérium szóvivője később közölte: csak egy diákról van szó. „Megjöttek a véglegesnek tűnő hírek, ezek szerint nem három, hanem egy magyar könnyű sérültje van a balesetnek, egy 24 éves fiú. Neki mind a két karja eltört, kórházba szállították, megkapta a szükséges ellátást” – erősítette meg a Hír TV-nek Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője.

VI. Fülöp spanyol király és Letícia királyné részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. A katalán kormányfő kétnapos gyászt rendelt el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!