2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tizenhárman meghaltak egy mexikói börtönben

2017. október 11., szerda 12:04, frissítve: szerda 13:45

Rivális bűnbandák tagjai vívtak háborút. A verekedőket a börtönőrök éles lőszer bevetésével tudták csak szétválasztani. A börtönt ráadásul felgyújtották, így félő, hogy tovább növekszik az áldozatok száma.

Az eset az észak mexikói Új-León állambeli, Monterreyhez közeli Cadereyta Jiménez város börtönében történt. A börtönőrök a városi rendőrségtől kaptak erősítést, de jó ideig így sem tudtak véget vetni az öldöklésnek. A tűz elől sokan a tetőn kerestek menedéket, de többen az épületben rekedtek.

A tragédia hírére az elítéltek rokonai a börtönhöz siettek és kétségbeesve vártak a hírekre.

„Nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy tovább nő a halálesetek száma, a tizenhárom áldozaton túl nyolc ember súlyos sérüléseket szenvedett. Az áldozatok személyazonosságát egyelőre nem állapították meg” – közölte Új-León állam biztonsági szolgálatának szóvivője, Aldo Fasci.

A drogkereskedelemmel, embercsempészettel, emberrablással és váltságdíjszedéssel foglalkozó bűnözői csoportok különösen Mexikó Egyesült Államokkal határos vidékén erősek. A rivális bandák még a börtönökben is rendszeresen összecsapnak egymással, és nem ritkák a zendülések sem. Júliusban huszonnyolcan vesztették életüket egy hasonló vérontásban Acapulcóban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!