2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Tiltakoztak az áltudományok ellen

2017. április 23., vasárnap 10:09, frissítve: vasárnap 10:43

Több ezer tudós vonult fel Washingtonban és a világ számos más részén, tiltakozva a tudományellenesség és az alternatív tények ellen. Az amerikai tüntetőket leginkább az háborítja fel, hogy olyan elnökük van, aki tagadja a klímaváltozás tényét.

Vidáman tiltakozó, mégis dühös tudósok vonultak Washington utcáin a Föld napján: a többi közt dinoszaurusznak és űrhajósnak öltözött tüntetők az első Séta a tudományért nevű rendezvényen vettek részt. Egészen a Fehér Házig meneteltek, hogy tiltakozzanak Donald Trump tudományellenessége és az alternatív tények ellen.

„Teljesen fel vagyok háborodva. Olyan kormányunk van, ami egy klímaváltozás-tagadót ültetett az országos környezetvédelmi hivatalba. Olyan kormányunk van, amely alternatív tényekkel dolgozik. Csökkenteni akarják a kutatásokra fordított támogatásokat, minden olyan tevékenységtől pénzt vonnak el, ami javítaná az emberek életminőségét világszerte” – mondta dr. Jeff Spieler nyugdíjas tudományos tanácsadó.

A tüntetésen a Kaliforniai Tudományos Akadémia elnöke azt mondta: a politikai támadások már elérték az elnyomás szintjét. A Washingtonban rendezett fő sétához a világ számos országában csatlakoztak, összesen több mint 600 hasonló felvonulást tartottak a többi közt Mexikóban, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Németországban és Ausztriában is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!